Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 jobbiga saker som garanterat kommer göra dig gott livet ut

- 09/08/2015, 19:14 -
Var ärlig.
1 av 4

Var ärlig.

Lär dig tala inför andra.
2 av 4

Lär dig tala inför andra.

Gå upp tidigt.
3 av 4

Gå upp tidigt.

Håll koll på vad du äter.
4 av 4

Håll koll på vad du äter.

En nystart till hösten? Här är några jobbiga mål som kommer göra dig gott.

1. Ifrågasätt allt.

Det mest obekväma man kan göra är att ifrågasätta allt vi tar för givet och söka svar. Försök att se bortom normen, skriver Business Insider.

Bildkälla

2. Var ärlig.

Att vara helt ärlig mot någon kan vara något av det jobbigaste du gjort i ditt liv, men också det mest värdefulla. Du kan till exempel skriva upp alla personer du har något gott eller ont att säga till, skriv sedan ner dina ärliga känslor i ett brev. Ge personen brevet och skriv ner hur erfarenheten påverkade er båda, skriver Business Insider.


Bildkälla

3. Gå upp jättetidigt.

Att vara vaken före soluppgången gör att du får den bästa miljön för att jobba eller plugga. Innan alla andra är vakna kan inget störa dig, skriver Business Insider.

Bildkälla

4. Håll koll på dina pengar.

Hur mycket du spenderar på allt från försäkringar till kaffe ska räknas till varenda krona. Försök också att betala så mycket du kan med kontanter, på så sätt kommer du tänka en gång till om du verkligen borde köpa den där saken, skriver Business Insider.

Bildkälla

5. Håll koll på vad du äter.

Att skriva ned allt du äter på en dag och hur mycket du tränar kan vara jobbigt men lönsamt. Det kan få dig att inse om du har några dåliga matvanor, skriver Business Insider.

Bildkälla

6. Ät bara nyttig mat.

Att laga maten själv och äta ekologiskt är ett första steg. Fokusera på hur din kropp mår bättre av den nyttiga maten och hur det känns när du äter något onyttigt. Trots att det kan vara utmanande är det värt det både ur ett hälsoperspektiv både fysiskt och mentalt, skriver Business Insider.

Bildkälla

7. Öva på att tala inför andra.

Vissa tycker att detta kan vara skrämmande att tänka på, men du vet aldrig när du kan behöva tala inför en grupp. Anmäl dig till kurser som fokuserar på improvisering, rädslan kommer att försvinna, skriver Business Insider.

Bildkälla

8. Genomför ett nästan omöjligt mål.

Det jobbigaste du kan göra är att sätta upp ett mål som är svårare än något du gjort förut. Ta något du gör varje dag och förstora det så mycket så att du blir rädd för att göra det. Springer du en mil om dagen? Sätt upp ett mål att springa fem mil. När du väl börjar jobba mot ditt mål och till slut klara det kommer du att känna dig oslagbar, skriver Business Insider.

Bildkälla

9. Fokusera på en sak i taget.

När du försöker få en nystart i ditt liv kanske du provar en massa olika saker för att se vad som funkar. Om du ständigt byter hobby kommer du aldrig se framsteg. Välj en sak och gå in helhjärtat för det, det spelar ingen roll vad det är, skriver Business Insider.

Bildkälla