P-piller.
1 av 2
P-piller. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Vissa vill ha hormonfria preventivmedel och väljer bort p-piller.
2 av 2
Vissa vill ha hormonfria preventivmedel och väljer bort p-piller. - Foto: JONAS EKSTROMER / TT

Studie: Så många män skulle äta p-piller

Intresset för p-piller för män är ännu inte så stort.


Enligt en ny undersökning, som beställts av Metro och gjorts av Yougov, visar det sig att nästan hälften av männen inte skulle använda preventivmedel som p-piller eller p-spruta om det fanns tillgängligt för dem.

Sammanlagt har 1 527 personer deltagit i undersökningen som visar att hela 46 procent inte skulle använda ett sådant preventivmedel. 21 procent uppger att de skulle göra det medan 33 procent säger att de inte vet.


TT

Osäkerhet

För att fler män ska bli intresserade av den typen av preventivmedel tror Suzann Larsdotter, sexolog på Rfsu, att man måste informera och upplysa mer om ämnet.

– Så länge som man inte känner till biverkningar eller problem så förhåller man sig nog mer kritisk, säger hon till Metro och fortsätter:

– Man kan se att det finns en rädsla för biverkningar, både på kort och lång sikt, och man är rädd att det ska påverka kroppen. Det finns också en rädsla för sättet man ska administrera läkemedlet på, många vill till exempel inte använda sig av injektioner.

/
/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.