Lördag 24 Jul
Stockholm

Hur äter du din pizza? Svaret säger en hel del om vem du är

Mmmmm. Pizza.
Mmmmm. Pizza. Foto: Giphy

Kan säga en hel del om vem du är.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Käkar du pizza med kniv och gaffel eller går du rätt på den brunbrända kanten? Hur du käkar pizza kan avslöja personlighetsdrag hos dig som du inte trodde hade något med pizza att göra.

Men surprise – allt du gör speglar vem du är, även hur du äter din pizza.


Bildkälla

Nu kanske du undrar hur många sätt man kan käka pizza på? Jo, tydligen fyra. Du kan alltså käka pizza på fyra olika sätt, käkar du på något annat sätt är du så ovanlig att du inte ens räknas och du borde genast byta pizza-teknik och joina the real world. Typ.

Bakom den här pizzastudien är beteende-experten Patti Wood, som Cosmopolitan har pratat med, som förklarar de olika typerna.

Förutom att bestämma folks personlighetsegenskaper beroende på hur de äter italienska maträtter så är hon även självutnämnd kändisguru och kan se ifall till exempel Katie Holmes är på gränsen till självmord eller om Beyoncé bär på ett inre hat mot Jay-Z.

Hur som helst, du kan alltså äta pizza på fyra olika sätt – vilket sätt käkar du på?

1. Fold it and own it


Bildkälla

Om du tar en slice och sedan viker ihop den innan du tar en tugga så är du en "driver". Det betyder att du är en rebellisk jäkel som inte gillar att slösa tid. För dig handlar inte mat om att njuta utan om att käka pizzan så fort som möjligt. Du gillar äventyr och att ta risker, men det betyder också att du lätt blir rastlös och uttråkad. Trots att du är en multitasker av rang och gillar att ta saken i egna händer så är du troligtvis inte så rolig att ligga med, varför framgår inte men damn, du kan käka pizza snabbt!

2. Kanten forever


Bildkälla

Först och främst, finns de här människorna på riktigt? Vem kan motstå att käka den ostdränkta biten framför den brunbrända kanten? Eller är det en "spara det bästa till sist"-grej? Hur som helst, du som käkar kanten först är du en "influencer", det betyder att du är en drama-queen som gillar att prata högt, stå i centrum, skapa trender och influenser. Dock är det ju märkligt att inte fler tagit efter dessa inflytelserika pizzakant-först-människor och utrotat alla de andra sätten att käka pizza på?

3. Kniv-och-gaffel


Bildkälla

Käkar du pizza med kniv och gaffel likt dina gamla släktingar istället för att glufsa i dig pizzan i ett svep är du troligtvis en "supporter". Du är en lojal, artig och pålitlig människa - dig kan man bannemej lita på. Du finns där när ens dejt helt plötsligt slutat höra av sig och klappar en på huvudet. Du är den perfekta värden/värdinnan och käkar man pizza med dig är man garanterad att få den sista slicen bara för att du inte vill vara "elak". Du är troligtvis ganska medioker i sängen och gillar att kolla på "Solsidan", en riktigt svennebanan med andra ord.

4. Nemas Problemas-ätaren


Bildkälla

Varför krångla till det när det bara är att ta upp slicen och börja käka? Är du den här typen så är du enligt Patti Wood en "careful corrector". Du är alltså en perfektionist och tar inte lätt på något, inte ens hur man käkar pizza. Du har gjort research innan du hugger in, vare sig det är pizza eller något annat. Du är en ömsint älskare som sällan går utanför boxen, du följer spelreglerna till sällskapsspel till punkt och pricka och innan du lägger ut bilder på din mat på Instagram tar du hundra kort bara för att få en som du blir nöjd med.

Känner du igen dig? Grattis, då kan du sova lugnt om nätterna utan att behöva fundera på vem du är och vad du ska göra med ditt liv, pizzan ljuger aldrig. Om du inte känner igen dig? Surt, du får väl bli beteendevetare och göra din egen pizza-undersökning.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela