Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OMG forskare har hittat en hälsosam choklad – kan ätas som medicin

- 05/10/2015, 21:32
Nyttiga chokladbars? Är vi i himmelen?
1 av 3

Nyttiga chokladbars? Är vi i himmelen?

AP/TT

Mmmm......
2 av 3

Mmmm......

AP/TT

3 av 3

AP/TT

Nyttig choklad? Snacka om att vi kommer att leva på chocklad hädanefter. Forskarna har hittat ett sätt att eliminera fett och socker.

Det här är minst sagt goda nyheter för alla som älskar choklad – en chokladbar som är nyttig.

Forskare vid det amerikanska chockladföretaget Kuka Xoco påstås ha utvecklat en chockladbar som är som ett "läkemedel" och som bara innehåller 35% fett och socker jämfört med de vanliga, som ofta innehåller 70%.


TT

Företaget påstår att de har hittat ett sätt att göra kakao på som eliminerar behovet av fett och socker. Och att kakao innehåller antioxidanter och mineraler ser forskarna som en positiv hälsoeffekt. Kuka Xoco har även hittat en ört från Bolivia och Peru som ska förbättra smaken.


TT

– Detta eliminerar behovet av socker, sötningsmedel och mycket av fett i choklad, frigöra de medicinska fördelarna med kakao, säger Gregory Aharonian, VD och chefsforskare vid Kuka Xoco, skriver Mirror.

För tillfället finns chockladbaren bara som prototyp och innan den går till försäljning har företaget som mål att få ner fett och sockerhalten till 10%.


Bildkälla