Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Det här händer om du slutar äta socker i tio dagar

- 04/11/2015, 08:18 -
Forskare testade att låta barn avstå från socker i tio dagar.
1 av 3

Forskare testade att låta barn avstå från socker i tio dagar.

tt bild

Studien visade otroliga resultat – efter bara tio dagar.
2 av 3

Studien visade otroliga resultat – efter bara tio dagar.

tt bild

Och det ska funka på vuxna också.
3 av 3

Och det ska funka på vuxna också.

tt bild

En ny studie har mätt effekterna av att avstå från socker under en kortare tid – och det känns ju verkligen som att det är värt att testa.

Det här med att äta nyttigt är inte alltid lätt – speciellt med tanke på att det finns så mycket gott som är onyttigt. Men, en ny studie visar att det inte behöver ta lång tid att få bättre hälsa.

University of California i San Francisco har man testat effekterna av att ge barn en sockerfri diet i tio dagar – och resultaten är häpnadsväckande.

Efter bara tio dagar sjönk fettnivåerna och kolesterolet dramatiskt. Även blodtrycket påverkades positivt. Dessutom skönk risken för att drabbas av diabetes. Blodsocker- och insulinnivåerna normaliserades. På bara tio dagar. Och enligt forskarna finns det inget som tyder på att effekterna inte skulle vara de samma för vuxna, rapporterar CNN.

Bild:TT

Fruktsocker är fortfarande en bov i dramat. Den enda delen av kroppen som kan bearbeta fruktsocker är levern, och när den har för mycket att göra omvandlas sockret till fett. Därför är det inte bara godis och läsk man bör vara försiktig med, utan även fruktsocker.

Att helt avstå från socker är kanske inte nödvändigt, men forskarna ville göra studien för att visa en ganska enkel poäng. Socker påverkar din kropp. Massor.

Ska du skippa i tio dagar?