Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det du äter påverkar mer än du tror – lider du av vin eller socker-ansikte?

- 06/11/2015, 22:47
Äter du mycket socker?
1 av 6

Äter du mycket socker?

GIF

Då kan ditt ansikte se ut så här.
2 av 6

Då kan ditt ansikte se ut så här.

Dailymail

3 av 6

Dailymail

4 av 6

Dailymail

5 av 6

Dailymail

6 av 6

Dailymail

Har du någon aning om vad all that wine, socker och gluten gör med ditt ansikte egentligen?

Din kost kan påverka mer än din vikt och din hälsa, nämligen ditt ansikte och din hud. Nigma Talib, en läkare specialiserad på naturläkemedel och hudvård har skrivit en bok där hon kartlagt hur olika livsmedel påverkar ansiktet.

Talib säger sig till och med kunna se vad en person äter baserat på deras ansikte. Hon har därför gett namn på olika typer av ansikten som "vin-ansikte", "mejeri-ansikte", "socker-ansikte" och "gluten-ansikte".


Dailymail

Vin-ansikte

Symptomen kan vara rödblommig hy om du dricker vin ofta och mycket. Linjer eller fläckar mellan ögonbrynen, hängande ögonlock, linjer och rynkor under ögonen, uttorkad hud. Stora porer.

Talibs främsta tips för att bli av med vin-ansiktet är att ha en tre veckors paus ifrån alkohol och därefter leva ett "8:20-liv" där du dricker vin 20 procent av tiden och avstår 80 procent.


Socker-ansikte

Linjer och rynkor på den övre delen av pannan, hängande påsar under ögonen, utbredda fläckar eller akne. Tunn hy med mörkgrå eller vit nyans.


Gluten-ansikte

Fläckar över pannan, puffiga kinder och käkar och ett uppsvällt utseende i ansiktet. På kinderna har du rodnader eller röda fläckar och på hakan har du mörka fläckar.

– Gluten kan orsaka pigmentering i ansiktet. Om du är sjuk eller har ojämnheter i din hy, särskilt under hakan, så bör du utesluta gluten ur din kost helt, säger Dr. Talib till Cosmopolitan.