Tisdag 3 Aug
Stockholm

7 av de vanligaste anledningarna till att folk är otrogna

Jo vad hände nu med uppskattning och kommunikation?

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att vara otrogen tillhör ju tyvärr inte ovanligheterna, särskilt inte när det nu till och med finns sajter enbart för att underlätta otrohet.

Relationsexperten Sam Owen som jobbar som psykolog och relations-coach, tror sig veta varför det är så att vissa människor avviker relationer.

1. Man har slutat uppskatta varandra på riktigt.


Bildkälla

2. De som är otrogna glömmer lätt bort sin egen roll i relationen vilket gör det lättare för dem att titta på vad deras partner gör för fel, snarare än att fråga vad de bidrar med själva i relationen.

3. Många är otrogna för att distrahera sig och fly från sin partner, och från vad som är verkligt och viktigt i livet.


Bildkälla

4. Brist på ordentlig kommunikation om saker som är viktiga gällande relationen kan skapa ett distans mellan partners, vilket i sin tur gör att det känns enklare att vara otrogen.


Bildkälla

5. Om en person är mer fokuserad på problemen i en relationen snarare än att försöka lösa dem, kan det uppmana till en känsla av förakt för den andre som leder till otrohet.

6. Om det finns en brist på fysisk och känslomässig intimitet alldeles för ofta så är det inte helt ovanligt att man känner sig otillräcklig och söker sig till uppmärksamhet på annat håll.

7. Om den ena ofta glömmer bort vikten av småsakerna som är viktiga i ett förhållande, de små vardagliga kärleksgesterna som tyder på uppskattning, så är det lätt hänt att den andre söker uppskattning på annat håll.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela