- Foto: tt bild

5 jobbiga saker som händer när du slutar ha sex

Det här med att ha sex är riktigt nyttigt. Det visar flera studier. Här är vad som kan hända med dig om du tar en paus från sex.


1. Du blir lättare sjuk

När du inte har sex så utsätts du för färre bakterier. Det här kan ju låta som en bra grej, men bristen på nyttiga bakterier gör faktiskt att du lättare blir förkyld, visar forskning.

Bildkälla

2. Du upplever mer oro

Forskning har visat att personer som sällan har sex har svårare att hantera stress och utsatta situationer, som till exempel tala inför folk. Det beror på att en massa positiva kemikalier utsöndras i din kropp när du har sex. Om du har sex en gång varannan vecka håller sig dina nivåer av oxytocin och endorfiner så pass högt att du har lättare att känna dig avslappnad.

3. Du blir lättare irriterad

Och av samma anledning kan du lättare bli irriterad och nervös om du inte får tillräckligt mycket kroppskontakt. Även ditt självförtroende och självbild kan förändras till det sämre.


Bildkälla

4. Om du är i ett förhållande kan det börja knaka

Att ha sex ofta i en relation kan vara viktigare än vad man tidigare trott. Forskare menar att ett förhållande kan stärkas ordentligt av att dela bra sexuella upplevelser som gör att båda får en regelbunden utsöndring av bland annat endorfiner.

Bildkälla

5. Större risk för prostatacancer och impotens

Här gäller det för dig med snopp att se upp! En amerikansk studie har visat att regelbundet sex minskar riskerna för prostatacancer med hela 20 procent. Detta har helt enkelt att göra med att det är bra att få utlösning. Med andra ord är det riktigt nyttigt och viktigt att ha sex ofta eller dra en tralla då och då.

Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Önskar du att du hade mera sex?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.