Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Går det dåligt på jobbet? Det kan bero på att du är för snygg

Motvind på jobbet? Du kan helt enkelt vara för snygg.
1 av 2

Motvind på jobbet? Du kan helt enkelt vara för snygg.

Stella Pictures

Inte lätt att göra karriär när man är snygg menar forskare.
2 av 2

Inte lätt att göra karriär när man är snygg menar forskare.

Stella Pictures

Nyheter | 11/12/2015 12:49

Man kan ju tro att livet är en dans på rosor för män som anses snygga. Men så är det verkligen inte.

Har du motvind på ditt arbete så är du nog en av snyggingarna. Snygga män har det nämligen mer kämpigt på jobbet.

Enligt forskare London Business School och University of Maryland ska snyggheten sätta käppar i hjulet för karriärsmöjligheterna, skriver Askmen. Det beror på att andra manliga kollegor helst inte vill främja männen som de anser är snyggare än de själva.

För att komma fram till detta genomförde de fyra experiment på över 800 deltagare. I olika scenarier fick deltagarna välja mellan flera lika kvalificerade kandidater för ett jobb. Den enda skillnaden var bilderna till deras CV:n. Det var mer sällan som de attraktiva blev anställda.

– Chefer påverkas av stereotyper och gör anställningsbeslut som tjänar deras egna intressen. Så organisationer kanske inte får de mest kompetenta kandidaterna, säger forskaren Sun Young Lee, skriver Askmen

Men det här gällde bara män. För bland kvinnor så tycker kvinnor inte att det har någon negativ inverkan att vara snygg.

Så inte lätt att vara en snygg man i den här världen helt enkelt.