Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svär du mycket? Då kan du vara riktigt begåvad

- 13/12/2015, 12:42 -
Svordomar

Eller är det här goda nyheter?

tumblr

Tidigare har forskare trott att folk som använder mycket svordomar har ett mindre ordförråd – nu visar det sig att det kan vara precis tvärtom.

Får du ofta hör att du har ett dåligt språkbruk för att du svär mycket? Well, nu kanske du skullebörja vara stolt över ditt ordförråd.

Ny forskning visar faktiskt att folk som använder mycket svordomar inte alls är lata eller dåliga på att använda språket, skriver The Independent.

Länge har forskare menat att folk som svär mycket gör det för att de inte hittar bättre ord för sina känslor, men nu visar det sig att du faktist kan ha ett stort ordförråd samtidigt som du svär mycket.

I en ny forskningsstudie blev deltagarna ombedda att skiva ner så många svordomar de kunde på en minut, och sedan skriva ner ord på andra teman efteråt, som namn på till exempel djur.

Och det visade sig att personer som kunde skriva ner många svordomar också hade ett stort ordförråd i övrigt.

– Användandet av svordomar verkar ha en positiv inverkan på ordförrådet och minskar trovärdigheten för teorin om att svordomar skulle vara kopplade till dumhet, skriver en av författarna bakom studien, enligt The Independent.

Så, nästa gång någon kallar dig dum för att du svär, säg bara att du är jävligt smart och för vad fan du vill.