Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Därför hatar du att svara i telefon

- 15/12/2015, 08:09 -
Hatar du att prata i telefon?
1 av 3

Hatar du att prata i telefon?

tt bild

Du är inte ensam.
2 av 3

Du är inte ensam.

tt bild

Ny forskning visar att textmeddelanden tar över allt mer.
3 av 3

Ny forskning visar att textmeddelanden tar över allt mer.

tt bild

Tycker du att det är jobbigt att svara i telefon? Skriver du kanske hellre meddelanden? Lugn, det är helt normalt.

Att skicka ett meddelande istället för att ringa upp och prata är något som vi alla göra dagligen. Men varför är det så? Det har ny forskning tagit reda på.

Och det visar sig att unga, framför allt unga tjejer, använder textmeddelanden tre gånger så mycket som de ringer. Med gratis meddelanden och bättre tangentbord på telefoner har telefonsamtal blivit allt mer omodernt, skriver Inc, som citerar forskning från forskningsbyrån RealityMine.

Anledningarna är att telefonsamtal är opraktiska när du ska göra annat, det ställer stora krav på dig och den du ringer upp. Dessutom blir det väldigt jobbig stämning om du inte kan svara när någon ringer, skriver Inc.

Med andra ord så kanske det inte är så konstigt att du inte gillar att prata i telefon, och nu har du forskning som backar dig Så, om du ska höra av dig till någon, säg bara att du finns i chatten <3.

Hatar du att prata i telefon?