Här är fyra olika typer av orgasmer.
1 av 4
Här är fyra olika typer av orgasmer.
Klistoris-orgasmen.
2 av 4
Klistoris-orgasmen.
Vaginal orgasm.
3 av 4
Vaginal orgasm.
Och multipla orgasmer.
4 av 4
Och multipla orgasmer.

4 orgasmer varje kvinna borde ha

Det finns inte bara en tan fyra olika typer av orgasmer som kvinnor kan uppleva. Här kommer några tips.


1. Klitoris-orgasm

Den är en liten lyckopunkt med över 8 000 nervändar. För de flesta kvinnor är klitorisen ett säkert kort för en orgasm. Men enligt sexexperten Sari Cooper kan orgasmen bli bättre om din partner först smeker andra delar av din kropp och inte går direkt på rödbetan (läs klitoris). En fingervibrator kan också öka chanserna för orgasm, skriver Women's Health.


Bildkälla

2. Vaginal-orgasm

30 procent av kvinnorna säger att de kan få orgasm enbart genom penetration, ofta genom att komma åt den omtalade G-punkten. Försök först att lokalisera punkten genom att onanera, den beskrivs ofta som en svampig punkt på den främre väggen i vaginan.

Forskning har också visat att vaginal orgasm uppnås lättare ju längre sexet varar, satsa på minst 15 minuter. Byt gärna ställning ofta om det funkar för dig, skriver Women's Health.


Bildkälla

3. Blandad orgasm

Enligt experter är en bladning av vaginal orgasm och klitoris-orgasm upp till dubbel så stark som de båda orgasmerna var för sig. Prova ställningar där din partner kommer åt klitoris eller be din partner smeka klitoris medan ni har vaginalt sex, skriver Women's Health.


Bildkälla

4. Multipla orgasmer

För att vara tydlig är detta orgasmer som kommer direkt efter varandra, inte bara att du får flera orgasmer under ett sextillfälle även om det också är nice. Många kvinnor kan uppleva detta om partnern efter den första klitoris-orgasmen fortsätter att smeka klitoris, lite saktare först och sedan samma takt som innan.

Om du känner dig för känslig efter den första orgasmen kan det funka att i stället fokusera på brösten ett tag, skriver Women's Health.


Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.