Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

4 orgasmer varje kvinna borde ha

- 21/12/2015, 21:49 -
Här är fyra olika typer av orgasmer.
1 av 4

Här är fyra olika typer av orgasmer.

Klistoris-orgasmen.
2 av 4

Klistoris-orgasmen.

Vaginal orgasm.
3 av 4

Vaginal orgasm.

Och multipla orgasmer.
4 av 4

Och multipla orgasmer.

Det finns inte bara en tan fyra olika typer av orgasmer som kvinnor kan uppleva. Här kommer några tips.

1. Klitoris-orgasm

Den är en liten lyckopunkt med över 8 000 nervändar. För de flesta kvinnor är klitorisen ett säkert kort för en orgasm. Men enligt sexexperten Sari Cooper kan orgasmen bli bättre om din partner först smeker andra delar av din kropp och inte går direkt på rödbetan (läs klitoris). En fingervibrator kan också öka chanserna för orgasm, skriver Women's Health.


Bildkälla

2. Vaginal-orgasm

30 procent av kvinnorna säger att de kan få orgasm enbart genom penetration, ofta genom att komma åt den omtalade G-punkten. Försök först att lokalisera punkten genom att onanera, den beskrivs ofta som en svampig punkt på den främre väggen i vaginan.

Forskning har också visat att vaginal orgasm uppnås lättare ju längre sexet varar, satsa på minst 15 minuter. Byt gärna ställning ofta om det funkar för dig, skriver Women's Health.


Bildkälla

3. Blandad orgasm

Enligt experter är en bladning av vaginal orgasm och klitoris-orgasm upp till dubbel så stark som de båda orgasmerna var för sig. Prova ställningar där din partner kommer åt klitoris eller be din partner smeka klitoris medan ni har vaginalt sex, skriver Women's Health.


Bildkälla

4. Multipla orgasmer

För att vara tydlig är detta orgasmer som kommer direkt efter varandra, inte bara att du får flera orgasmer under ett sextillfälle även om det också är nice. Många kvinnor kan uppleva detta om partnern efter den första klitoris-orgasmen fortsätter att smeka klitoris, lite saktare först och sedan samma takt som innan.

Om du känner dig för känslig efter den första orgasmen kan det funka att i stället fokusera på brösten ett tag, skriver Women's Health.


Bildkälla