Impotens är inte bara sjukt sugigt.
1 av 3
Impotens är inte bara sjukt sugigt. - Foto: tt bild
Det kan leda till en tidig död...
2 av 3
Det kan leda till en tidig död... - Foto: tt bild
Kaffe hjälper mot erektionsproblem. Drick kaffe.
3 av 3
Kaffe hjälper mot erektionsproblem. Drick kaffe. - Foto: tt bild

Impotens är inte bara jobbigt – det kan tyda på en tidig död

Impotens är givetvis jobbigt för alla som har penis och deras partners. Det har kommit fram forskning som tyder på att det kan vara tecken på en för tidig död. Yikes.


Impotens, alltså att man inte kan få eller behålla en erektion, drabbar oftare äldre män. Omkring 50 procent av män mellan 40 och 70 år har någon gång upplevt det. Men 20 procent av män under 40 har blivit drabbade.

En ny studie vid University of Mississippi har kommit fram till att det inte bara kan vara jobbigt, det kan också vara ett tecken på en mycket jobbigare sak. Efter att ha undersökt 1 790 män mellan åldrarna 20 och 85 på hittade man tecken på att impotens var sammankopplat med hjärtsjukdomar.

De hittade att 557 av deltagarna som hade problemet – hälften av dessa hade dött inom loppet av 8 år. Nästan samtliga var hopplade till diverse hjärtsjukdomar. Även om inte risken är skyhög så höjer ändå forskarna ett varningens finger.

Det finns dock lösningar som inte behöver innebära operationer. Exempelvis att gå ner i vikt och att äta nyttigare. Spenat och mörk choklad är exempel på bra mat för att få en gladare penis. Och Kaffe, rapporterar Huffington Post.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mjölkjätte hackad – stopp i produktionen

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Folklistan vill se ett EU-direktiv som gör det lättare att skicka dömda för att avtjäna straff i fängelser i andra EU-länder.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"Olycka på E18 mellan Karlskoga och Kristinehamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

1 timme sedan
Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.