Enligt en ny studie överdriver män den tid de jobbar.
1 av 4
Enligt en ny studie överdriver män den tid de jobbar. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt studien sa 31 procent av männen och 11 procent av kvinnorna på firman att de ställde upp på firmans intensiva jobbkultur. Men verkligheten var egentligen en annan.
2 av 4
Enligt studien sa 31 procent av männen och 11 procent av kvinnorna på firman att de ställde upp på firmans intensiva jobbkultur. Men verkligheten var egentligen en annan. - Foto: TT Nyhetsbyrån
I själva verket var de bara duktiga på att planera smart. Tillsammans täckte de upp för varandra.
3 av 4
I själva verket var de bara duktiga på att planera smart. Tillsammans täckte de upp för varandra. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Så om din kille säger att han inte har tid, kan det vara läge att granska det påståendet en gång till.
4 av 4
Så om din kille säger att han inte har tid, kan det vara läge att granska det påståendet en gång till. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Om din kille säger att han inte har tid så ljuger han antagligen

Brukar din kille alltid skryta om hur mycket han jobbar? Det kan vara rent skitsnack. Män överdriver ofta sitt späckade arbetsschema, enligt en ny studie.


Världen snurrar fortare och fortare och människor jobbar hårdare och hårdare. I alla fall vill många ge sken av detta. Inte minst män.

Bildkälla

Enligt en ny studie vid Questrom School of Business vid Boston universitet överdriver just män den tid de jobbar, skriver Dagens Nyheter.

Det är forskaren Erin Read som har undersökt personalen på en konsultfirma. Hennes resultat visar att firman gillade när medarbetarna var tillgängliga jämt, och gav även beröm och högre lön till dem som var det.

Enligt Read sa 31 procent av männen och 11 procent av kvinnorna att de ställde upp på firmans intensiva jobbkultur. De gav även sken utåt att jobba jämt. Men i själva verket gjorde de inte det. De var bara duktiga på att täcka upp för varandra när någon till exempel stannade hemma med barn. De bokade även möten lokalt så att de inte behövde lägga tid på att resa.

31 procent av männen gav alltså intrycket av att jobba hårt och mycket, när det i själva verket inte stämde, skriver DN.

Så om din kille säger att han inte har tid, kan det vara läge att granska det påståendet en gång till.

Bildkälla

/
/
Man
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har din kille tid för dig?
Tack för din röst!