Tisdag 16 Aug
Stockholm

Så här ofta ska du byta ut din tandborste - och din handduk

Såhär ofta ska du byta ut dina handdukar och tandborstar!
Såhär ofta ska du byta ut dina handdukar och tandborstar!. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Henrik Montgomery/TT

Tänk dig hur många bakterier vi har i munnen och hur mycket död hud som lossnar från våra kroppar när vi torkar oss efter en varm skön dusch?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att hålla hygienen i badrummet är extra viktigt, det vet vi alla.

När vi använder handduken efter skön dusch, absorberas döda hudceller och bakterier som kommer från våra kroppar när de är varma, skriver Mirror UK.

Ha en egen handduk
Samtidigt när du är blöt är det lättare för bakterier att fodras. Delar du handdukar med din sambo så delar ni också bakterier. Detta kan leda till virus, som kan orsaka hudinfektioner men något som det också kan leda till är munsår och fotsvamp.

Mikrobiologen Philip Tierno från New York menar att du ska tvätta din handduk i 60 grader när du använt den ungefär tre gånger.

Visste du att en tandborste innehåller runt 10 miljoner bakterier?
– Det kan också spridas potentiellt dödliga virus som hepatit C. Det har hittats på tandborsten förut, så att dela tandborste är ett big no no, säger Dr Uchenna Okoye är klinisk chef för London Smiling Dental Group, Mirror UK.

Men tandborsten måste bytas ut var tredje månad, eller om du har varit sjuk - byt ut den direkt. Rengör den regelbundet och försök försvara den i ett stängt skåp.

Byter du tandborste regelbundet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.