Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskarens supersäkra bevis: "Människan har visst varit på månen"

- 27/01/2016, 08:04 -
1 av 4

tt bild

2 av 4

tt bild

3 av 4

tt bild

4 av 4

tt bild

En forskare vid universitetet i Oxford har tagit fram det ultimata beviset för att månlandningen inte var fejk. Och det är lika enkelt som genailt.

Bilderna på Neil Armstrong som går på månen 1969 är kanske några av världens mest berömda snaps. Men alla är inte övertygade om att människan verkligen varit på vår gråa granne.

Genom åren har massor av konspirationsteoretiker tittat på bilder på konstiga skuggor, studerat viftande flaggor och skumma spegelbilder – många anser sig veta att det hela är en bluff.

Men nu slår en framstående fysiker i England helt och hållet hål på allt tjafs. Och anledningen är lika enkel som genial – det hade helt enkelt varit omöjligt att hålla en sådan stor bluff hemlig.

I en ny forskningsrapport har fysikern David Grimes vid Oxfords universitet, räknat ut att med tanke på hur många som jobbade på Nasa under den tiden och hur många som bör varit inblandade i ett så pass stort projekt så skulle det ta 3 år och åtta mänader år innan allmänheten fick veta alla snaskiga detaljer om bluffen.

Hade månlandningen varit fejk hade personer alltså inte behövt sitta i sina källare och kolla på gryniga foton.

Och även om Grimes menar att vissa konspirationsteorier kan stämma, menar han att man alltid ska vara försiktig med var informationen kommer ifrån.

– Många kompirationsteorier handlar om forskning. Och att inte tro på månlandningen kanske är harmlöst, men när det gäller felaktig information om till exempel vaccin kan utgången bli dödlig, säger Grimes till The Telegraph.

Tror du att människan varit på månen?