Det finns lösningar.
1 av 2
Det finns lösningar. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Oralsex är svårt, men analsex och vaginalt sex går oftast att lösa.
2 av 2
Oralsex är svårt, men analsex och vaginalt sex går oftast att lösa. - Foto: TT

Kan en penis vara för stor för att ha sex? Här är svaret

Det finns ett svar på nästan alla frågor.


Storleken kan ibland innebära problem, trots att man gärna skryter om den.

Därför intervjuade Women's Health gynekologen Lauren Streicher för att ta reda på om en penis kan vara för stor för en vagina – och tips för vad man ska göra om det känns så.


Bildkälla

I allmänhet kan vaginan anpassas för de flesta former och storlekar på en penis. Men det finns viktiga punkter att tänka på när det kommer till vaginalt sex.

Det är ovanligt för personer i tjugo- och trettioårsåldern att ha problem med välutrustade personer. Men när man blir äldre är sannolikheten högre på grund av medicinska eller hormonella problem. Dr Streicher säger dock att "alla problem kan lösas".

Det första som är viktigt är att vara upphetsad. Det kan göra ont eller börja blöda om en vagina inte är tillräckligt våt. Se till att använda glidmedel om det skulle vara problem eller be om ett ordentlig förspel innan.

Det andra som också är viktigt att tänka på är att vissa mediciner kan göra att man blir torr i vaginan. Kolla med din gynekolog om det skulle innebära problem.

Och när det kommer till analsex? Samma regler gäller för den som är passiv inom analsex. Fast där är det extremt viktigt med glidmedel.

Det enda som skulle kunna innebära hinder inom sex är frågan om en penis är för stor för att passa in i en mun, som då allvarligt kan sätta gränser på hur mycket oralsex som kan ges.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.