Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1246
reaktioner idag

Kan en penis vara för stor för att ha sex? Här är svaret

Det finns ett svar på nästan alla frågor.

En stor penis behöver inte vara ett hinder.

Det finns lösningar.

Oralsex är svårt, men analsex och vaginalt sex går oftast att lösa.

Storleken kan ibland innebära problem, trots att man gärna skryter om den.

Därför intervjuade Women's Health gynekologen Lauren Streicher för att ta reda på om en penis kan vara för stor för en vagina – och tips för vad man ska göra om det känns så.


Bildkälla

I allmänhet kan vaginan anpassas för de flesta former och storlekar på en penis. Men det finns viktiga punkter att tänka på när det kommer till vaginalt sex.

Det är ovanligt för personer i tjugo- och trettioårsåldern att ha problem med välutrustade personer. Men när man blir äldre är sannolikheten högre på grund av medicinska eller hormonella problem. Dr Streicher säger dock att "alla problem kan lösas".

Det första som är viktigt är att vara upphetsad. Det kan göra ont eller börja blöda om en vagina inte är tillräckligt våt. Se till att använda glidmedel om det skulle vara problem eller be om ett ordentlig förspel innan.

Det andra som också är viktigt att tänka på är att vissa mediciner kan göra att man blir torr i vaginan. Kolla med din gynekolog om det skulle innebära problem.

Och när det kommer till analsex?? Samma regler gäller för den som är passiv inom analsex. Fast där är det extremt viktigt med glidmedel.

Det enda som skulle kunna innebära hinder inom sex är frågan om en penis är för stor för att passa in i en mun, som då allvarligt kan sätta gränser på hur mycket oralsex som kan ges.

Mer:

Här är landet som har flest sexpartners per person i världen