Fredag 24 Sep
Stockholm

Därför har många svenskar svårt att få orgasm

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Enligt en undersökning är det här en vanligt förekommande orsak till att svenskar inte lyckas få orgasm.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Att sex och fest hör ihop är ingenting nytt under solen. Många ungdomar har någon gång i sitt liv druckit alkohol, tappat omdömet och kanske gått hem tillsammans med med någon de inte tittat två gånger på nykter. Och vi svenskar gillar tydligen att festa till det rätt bra och rätt ofta.

Bäst sexupplevelser nykter

Enligt en Sifo-undersökning* som IQ genomfört bland 1000 personer mellan 18-25 år svarar hela 63 procent att de haft sex alkoholpåverkade. I samma undersökning svarar även 67 procent att de haft sin bästa sexuella upplevelse – nykter. Vilket har sina anledningar.

"Alkohol gör dig mer avspänd, men..."

Johan Nilsson arbetar som sexualupplysare och samordnande sjuksköterska på UMO. Han säger att alkoholen gör oss mer avslappnade, men i många fall också gör det svårare att få orgasm.

– Alkohol kan öka lust och göra dig mer avspänd men också göra det svårare att få orgasm eller stånd. Alkohol kan också göra dig sämre på att ta till dig information kring sexet från din partner vilket ökar risken för att du utsätter hen för något som den inte vill, säger han.

Så ja, du kanske känner dig mer relaxad efter några drinkar. Men att det lättare ska få dig att komma stämmer alltså inte för 2 av 3 svenskar.


Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela