Forskning: Analsex kan leda till inkontinens – även om du bara provat det en gång

- 13/02/2016, 18:02 -
Analsex kan alltså leda till avföringsinkontinens.
1 av 3

Analsex kan alltså leda till avföringsinkontinens.

SVENSKA DAGBLADET / TT

Men det är ny forskning så var bara försiktig.
2 av 3

Men det är ny forskning så var bara försiktig.

EMOJIPEDIA

Så är det.
3 av 3

Så är det.

TT bild

Analsex kan leda till inkontinens visar ny forskning.

En ny studie från University of Alabama visar att analsex kan öka risken för tarmproblem som exempelvis inkontinens och läckage, skriver Cosmopolitan.

Genom att analysera data från hälsoenkäter fann forskarna att 37 procent av kvinnor och 5 procent av män har "provat på" analsex åtminstone en gång. De här siffrorna bör tas med en stor dos salt då det finns andra siffror som visar på mycket, mycket högre siffror. Nåväl.

Enligt just den här undersökningen så hade kvinnor som provat analsex femtio procent högre risk för att uppleva avföringsinkontinens. Ett hemsk fult ord men finns inget bättre. För män var siffran ännu högre. Risken var tredubbelt så hög.

Men vad innebär avföringsinkontinens? Sluta läs nu om du är kräsmagad. Det innebär alltså att olika konsistenser av bajs läcker kort sammanfattat. Det kanske bara händer någon gång men det kan vara sjukt pinsamt för det.

Det jobbigaste i studien är att det kan hända personer som bara haft det en gång i sitt liv alltså.

Men en brasklapp här! Den här forskningen är ny och inte särskilt utvecklad ännu. Om du gillar analsex så behöver du verkligen inte sluta med det. Det här är bara en risk som kan hända. Tänk bara på att vara försiktig och att alltid använda glidmedel.