Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Riktigt hett sex kan göra dig smartare

- 16/02/2016, 08:43 -
Ny forskning visar att det är riktigt nyttigt för hjärnan att ligga!

Ny forskning visar att det är riktigt nyttigt för hjärnan att ligga!

tt bild

Nu finns det ännu en anledning till att rulla runt i sänghalmen.

Att ha massa hett sex är ju trevligt. Det är också bra för hälsan. Men visste du att du också kan bli ett geni och du ligger mycket?

Forskning har visat att de hormoner som frigörs under sex, till exempel dopamin, höjer den kognitiva förmågan, alltså vårt sätt att tänka, lära och minnas. Att vara så kallad metakognitiv, att fundera mycket på hur man tänker, anses vara något som riktigt smarta människor gör.

I en undersökning fick sexuellt aktiva deltagare svara på knepiga frågor och lösa pussel, och resultaten jämfördes sedan med människor som inte var sexuellt aktiva. Och resultaten visade att personer som gökar mycket tänker bättre.

”Den här forskningen visar att att sexuell rådgivning borde ta större plats inom sjukvården. Att ha ett bra sexliv, speciellt för äldre, kan vara nyckeln till välmående”, säger rapporten, enligt New York Post.

Forskningen visade dessutom att en massa hett sex faktiskt minskar risken för demens.