Fredag 23 Jul
Stockholm

Det finns tydligen 7 olika typer av bröst – och en behå till varje

Ett underklädesföretag har delat in bröst i sju olika typer.
1 av 4
Ett underklädesföretag har delat in bröst i sju olika typer. Foto:
För att det ska bli lättare att shoppa behå.
2 av 4
För att det ska bli lättare att shoppa behå. Foto:
Vissa behöver mycket stöd.
3 av 4
Vissa behöver mycket stöd. Foto:
De flesta uppsättning bröst är lite asymmetriska.
4 av 4
De flesta uppsättning bröst är lite asymmetriska. Foto:

Vilken typ av bröst har du? Det kan vara avgörande när du shoppar behå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla bröst är unika och har olika färg, form och storlek. Man skulle kunna lämna det där och bara acceptera att alla bröst är vackra precis som de är.

Men när det kommer till att shoppa behå så hjälper det genast om man delar in bröst i olika kategorier, för att kunna hitta en behå som passar just dig.

Därför har underklädesföretaget Third Love tagit fram sju olika typer av bröst. Det ger ju helt klart mer än den klassiska "stora eller små".

1. Runda

Om brösten är lika fylliga i den övre och undre delen av bröstet har du runda bröst. Du behöver då inte en vadderad behå utan kan välja tunnare varianter, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

2. Öst Väst

Pekar dina bröstvårtor ut till sidorna så har du förmodligen Öst Väst-bröst. Det behöver inte vara just bröstvårtorna men upplever du att den större delen av bröstet pekar utåt så räknas det också. här rekommenderas en T-shirt behå, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

3. Sido-uppsättning

Om du har ett ganska stort mellanrum mellan dina bröst är det här din kategori. Skillnaden från Öst Väst bröst är att Sido-uppsättningen är lite fylligare, till dessa bröst passar en behå med djup urringning, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

4. Droppformade bröst

Dessa bröst är runda men fylligare på undersidan. Den här typen av bröst passar de flesta behåar, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

5. Smala

Smala bröst är fylligare på undersidan än ovansidan och är ofta längre än vad de är breda. Smala bröst är ofta också ganska små. För dig med smala bröst rekommenderas en behå med djup ringning och vaddering, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

6. Asymmetriska

De flesta kvinnor har lite olika storlek på brösten. Men om du har ett bröst som är märkbart större än det andra är det här din kategori. Om storleksskillnaden inte är för stor kan det räcka med en behå med vaddering som går att plocka ut. Är skillnaden större än så kan man överväga en specialsydd behå, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

7. Klockformade bröst

Den här typen liknar de smala brösten, men är ofta större. Har du den här formen behöver du en behå med bra stöd, och undvik mjuka behåar, skriver Cosmopolitan.

Bildkälla

Kommentera
Kopiera länk
Dela