Om det är 20 grader eller varmare blir du piggare.
1 av 2
Om det är 20 grader eller varmare blir du piggare. - Foto: TT
18 grader är den bästa temperaturen.
2 av 2
18 grader är den bästa temperaturen. - Foto: TT

Det här är den bästa temperaturen – om du vill sova gott

Om du har svårt att sova kan det bero på att du har det för varmt i sovrummet.


Trots att det kan kännas gosigt med ett varmt och härligt sovrum när det är dags att krypa ner under täcket behöver det inte vara det bästa för din sömn.

För hög temperatur kan störa sömnen lika mycket som för mycket ljus, visar studier enligt Expressen.

Forskning visar att den bästa temperaturen att sova i är 18 grader. och har man då dessutom ett varmt täcke om sig kan man gott vrida ner temperaturen till 16 grader.

Anledningen till att vi sover bättre i en kyligare temperatur är att kroppen måste vara lite nerkyld för att vi ska känna oss sömniga.

Om vi sover i en temperatur på 20 grader eller mer blir vi snarare piggare. Om man ändå tycker att 18 grader känns för kallt ska man investera i tjocka, isolernade täcken. Så att ansiktet hålls kallt medan kroppen är uppvärmd, skriver Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att sova när det är kallt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till prognos

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.