Söndag 4 Dec
Stockholm

10 av de mest underbetalda yrkena i världen

Mycket slit för dålig lön för...
1 av 11
Mycket slit för dålig lön för... Foto: collage tt bild
Veterinärer.
2 av 11
Veterinärer. Foto: Ap
Sanitetsarbetare på sjuhus.
3 av 11
Sanitetsarbetare på sjuhus. Foto: tt bild
Lokalvårdare
4 av 11
Lokalvårdare. Foto: tt bild
Sköterskor på äldreboenden.
5 av 11
Sköterskor på äldreboenden. Foto: tt bild
Nattjobbare.
6 av 11
Nattjobbare. Foto: tt bild
Ambulanspersonal.
7 av 11
Ambulanspersonal. Foto: tt bild
Mentalvårdsarbetare.
8 av 11
Mentalvårdsarbetare. Foto: tt bild
Forskare.
9 av 11
Forskare. Foto: tt bild
Lärare.
10 av 11
Lärare. Foto: TT BILD
Barnskötare.
11 av 11
Barnskötare. Foto: TT BILD

Mycket slit för lite cash.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När så kallade "junior doctors", alltså läkare som fortfarande jobbar samtidigt som de gör klar sina studier på Irland och i Storbritannien, gick på strejk för dåliga löner startades ett debattklimat i länderna.

Många håller med om att läkarna får dåligt betalt. Samtidigt riktas blickarna mot yrken som i hela världen får lite belöning för massivt jobb.

Independent har listat tio jobb som är otroligt underbetalda över i princip hela världen och där personal inte känner sig uppskattade. Citat från personer med relation till jobben från Reddit under.

1. Alla som jobbar natt

Bildkälla: TT
"Det stör ditt sömnschema, orsakar en dissonans mellan dig och resten av samhället, och du är inte allmänt uppskattad. Jag arbetar natt på helgerna under mina studier och det fick mig att utveckla en extrem uppskattning för alla som kan hantera det."

2. Ambulanssjukvårdare

Bildkälla: TT
"Jag brukade städa upp efter självmord och våldsamma dödsscener för 12 dollar i timmen. Så jag skulle säga att jobbet rankas relativt lågt på löneskalan."

3. Forskare inom medicin

Bildkälla: TT
"Att komma fram med botemedel eller behandlingar för sjukdomar? Du behöver studera otroligt länge, och hoppas att du är nöjd med dålig lön."

4. Personal inom mentalvården

Bildkälla: TT
"Jag har en magisterexamen och licens och jag får betalt på samma sätt som lärare i mitt område. De arbetar 50 + timmar i veckan, det gör jag med. Och jag får inte somrar, julledighet eller semester. Jag är ledsen alla lärare, jag uppskattar verkligen vad ni gör. Men när var senaste gången du hölls som gisslan av en kille som tror att han är Antikrist?"

5. Vaktmästare och lokalvårdare

Bildkälla: TT
"De får verkligen dåligt betalt här i Tyskland och en hel del människor behandlar dem som skräp.

6. Sköterskor inom äldreomsorgen

Bildkälla: TT
"De där ställena drivs av snåla jävlar."

7. Barnskötare

Bildkälla: TT
"Två kvinnor tar för närvarande hand om mitt spädbarn, tillsammans med 7 andra barn. Jag tror att de får betalt kanske 13 dollar i timmen vardera. Jag vill kasta min nyfödda bebis ut genom fönstret ibland, och jag älskar mitt barn. Och det är det enda barnet jag måste ta itu med. Dessa kvinnor tar VARJE dag hand om fyra skrikande bebisar."

8. Veterinärer

Bildkälla: TT
"Fyra år av veterinärmedicinska klasser och 150 000 dollar senare, får du in 50-60 000 per år. Det är en kamp för att betala av lånen. Och då du får höra på veckobasis som du skulle göra jobbet gratis om du verkligen älskade djur. Ja, jag är ledsen att ditt husdjur är sjukt eller skadat och du inte har pengar att betala för dennes vård, men jag kan inte bara ... göra allt gratis. Jag är skyldig en massa pengar."

9. Sanitetsarbetare på sjukhus

Bildkälla: TT
"Jag vet inte hur mycket de tjänar, men om de inte steriliserar rum ordentligt skulle infektioner sprida sig som en galning på alla sjukhus. Det faktum att vi har sådana låga infektioner med tanke på det stora antalet mycket sjuka människor på de platser som opereras på tycker jag är helt fantastiskt. De arbetarna spelar en stor och otacksam roll i att rädda liv."

10. Lärare

Bildkälla: TT
"Jobbet där du arbetar 10 timmar om dagen, går hem och arbetar 3 timmar hemma, vanligtvis får du köpa dina egen hjälpmedel, få skulden när dina elever inte gör sina arbete, och du är först på huggkubben om din skola underpresterar i stället för de överbetalda administratörerna och rektorerna."

Får du för dåligt betalt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.