Dåliga tänder och snarkningar kan vara tecken på sjukdom.
1 av 3
Dåliga tänder och snarkningar kan vara tecken på sjukdom. - Foto: Giphy/TT bild
Är ditt pekfinger längre än ringfingret?
2 av 3
Är ditt pekfinger längre än ringfingret? - Foto: TT bild
Är dina tänder dåliga? Då kan det vara bra att gå till läkaren.
3 av 3
Är dina tänder dåliga? Då kan det vara bra att gå till läkaren. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Symptomen du trodde var ofarliga men som kan betyda allvarlig sjukdom

Du kanske borde konsultera din doktor om du känner igen dig i något av dessa symptom.


Trodde du att snarkningar och att vara dålig på matte var helt harmlöst? Enligt The Sun kan det vara tidiga tecken på att någonting egentligen inte står rätt till. Här är fler symptom du kanske trodde var helt ofarliga, men som kanske inte är det.

Snarkningar

Snarkningar kan inte bara vara jobbigt, det kan även vara ett tidigt tecken på en hjärtsjukdom. Blockeringen i halsen som gör att du snarkar hänger ofta ihop med en förtjockning av artärer i din nacke och det kan i sin tur leda till stroke eller hjärtattack. Få inte panik! Det kan vara bra att prata med en doktor om dina besvär är jobbiga för dig.

Långt pekfinger

Om du är man och ditt pekfinger är längre än ditt ringfinger så kan det betyda att du har större chans att insjukna i Schizofreni. Det beror på att dessa män har en större chans att en viss hormonell obalans som kan orsaka Schizofreni.


Svaga tänder

Inte bara socker, utan även magbesvär kan göra dina tänder svagare. Har du svaga tänder kan det bero på att magsyran kommer upp ur din mage och förstör dina tänder.

Tappar hår

En man som tappar hår har 83 procents större chans att drabbas av prostatacancer. Det sägs bero på en viss typ av testosteron som orsakar både prostatacancer och håravfall.

Ändrad handstil

Om din handstil ändras, speciellt om dina bokstäver blir mindre och trängre så kan det tyda på hälsoproblem. Det kan vara ett tidigt tecken på Parkinsons sjukdom som gör att man blir stel i handen.

Sämre på matte

Om du helt plötsligt inte kan räkna ut ett enkelt mattetal som till exempel hur mycket dricks du ska ge p på en restaurang så kan det vara ett tidigt tecken på Alzhemiers. Om det händer i bland är det inget att oroa sig över men om det händer ofta, kan det vara ett tecken på minnesproblem.

Med den här listan är det inte meningen att skrämmas, utan se till att du tar hand om dig.

Hela den här listan skrev The Sun om.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.