Japanerna lever längst i hela världen, vilket kan bero på deras vattenterapi.
1 av 3
Japanerna lever längst i hela världen, vilket kan bero på deras vattenterapi. - Foto: Montage/TT
Genom att följa vissa anvisningar för när de dricker vatten ska det förhindra vissa sjukdomar. En mirakelmedicin helt enkelt.
2 av 3
Genom att följa vissa anvisningar för när de dricker vatten ska det förhindra vissa sjukdomar. En mirakelmedicin helt enkelt. - Foto: TT
Men det finns inga vetenskapliga belägg för terapimetoden. Viktigt är att komma ihåg att dricka vatten.
3 av 3
Men det finns inga vetenskapliga belägg för terapimetoden. Viktigt är att komma ihåg att dricka vatten. - Foto: TT

Japaner lever längst i världen – kan bero på något så enkelt som vatten

Vatten ska kunna bota flera sjukdomar.


Japanerna är bland de som lever längst i hela världen. I genomsnitt blir de 82 år gamla medan amerikaner blir 78 år gamla. Hemligheten kan ligga i den japanska vattenterapin, skriver danska V2.

Vattenterapin går ut på att dricka vatten utifrån vissa förhållningsregler. På morgonen ska du dricka fyra glas á 160 ml. Detta får inte vara kallt. Borsta tänderna får du göra först efteråt, men inte äta eller dricka på 45 minuter. Efter varje matintag måste du vänta minst 2 timmar innan du får dricka något.

Terapimetoden sägs kunna hjälpa mot flera sjukdomar så som diabetes, hjärtproblem, huvudvärk, epilepsi, cancer och diarré.

Eftersom japanerna lever så länge menar många att det beror på vattenterapi – men träningsfysiologen Henrik Duer är inte övertygad. Dessutom finns det inga vetenskapliga belägg för metoden.

– När du redan har ett fokus på hälsa, det vill säga på dricksvatten, blir det ofta en snöbollseffekt där du också blir medveten om vad du äter, säger han till V2.

– Det kan vara så att du äter mindre eftersom det fyller magen att dricka vatten istället för cola och andra ohälsosamma saker, menar han.

Oavsett om den japanska vattenterapin ligger till grund för japanernas långa livslängd är vatten en viktigt för människan, oavsett hur det dricks.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.