Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pollenallergiker? kan din medicin sabba ditt sexliv

- 25/02/2019, 00:00 -

Nu är pollensäsongen här. Och förutom täppta bihålor och kliande ögon så kan det faktiskt påverka ditt sexliv en hel del.

Nu börjar pollensäsongen dra igång på allvar. Det gör att många svenskar vallfärdar till apoteket för att köpa på sig alla möjliga mediciner mot kliande ögon och rinnande näsor. Men nu varnas det för att sexlivet kan bli lidande av pillerna.

Det medicinen gör är att den torkar ut många av dina slemhinnor, bland annat för att näsan ska sluta rinna.   – till exempel munnen och vaginan, skriver brittiska Metro.v

Nysning.
Foto: Shutterstock

Och med torr fiffi blir ju sexlivet bra mycket svårare. Dessutom kan det uppstå klåda och leda till urinvägsinfektioner.

Betyder det här att du måste nysa och hosta dig igenom varje orgasm? Nej. Alla blir inte drabbade av medicinen på just det här sättet, och kom ihåg att glidmedel är din bästa vän.

Sex.
När man blir riktigt sugen så kan det hända att man använder det som finns inom räckhåll. Foto: Shutterstock

På tal om glidmedel så kan det vara lätt att ryckas med när lusten slår till. Och beroende på var man befinner sig så kanske man får för sig att improvisera till sig lite extra glid.

Matolja, kokosolja, vaselin – saker som kan finnas nära till hands. Men finns det någon tumregel när det kommer till glidmedel? Vad kan man använda, och vad bör man undvika?

Nyheter24 snackade med en sexualupplysare för att få svar på just det. 

Har du pollenallergi?