Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här typen av människor har större risk för att vara psykopater

- 27/04/2016, 14:13 -
Kreativa personer har större risk att vara psykopater.
1 av 3

Kreativa personer har större risk att vara psykopater.

Giphy / Instagram

Är du psykopat?
2 av 3

Är du psykopat?

Giphy

Här är en välkänt populärkulturell pyskopat.
3 av 3

Här är en välkänt populärkulturell pyskopat.

Giphy

Kändisar i all ära, men...

Så det är alltså därför som skvallerpressen så ofta får gotta ner sig i kändisars missöden. Det visar sig att kreativa personer är psykopater. Eller i alla fall har större risk att vara det.

Forskare vid De La Salle University i Manila, Filippinerna, tror sig ha hitta psykopatiska drag som länkas samman med kreativitet.

Hur kom forskarna då fram till det resultatet? Jo, de undersökte 503 personer genom att testa personerna genom frågor och uppdrag. Däri letade de efter impulsivt risktagande – som ofta ses som ett psykopatiskt drag – och när de riskerna ledde till framgång.

Forskarna berättar:

– Att inte vara hämmad och bara köra rakt på är starkt sammankopplat med den kreativa processen.

Alltså då att för att lyckas i sin kreativitet krävs ofta drag som är liknande drag som psykopater har.

Fortsättningsvis berättar forskarna att kreativitet i sig inte formar en person till att vara mer opålitlig. Utan att det snarare som berättat helt enkelt handlar om att kreativa personer har drag i sig som kan liknas med psykopatiska drag, skriver brittiska Metro.

Nu kanske det inte betyder att du behöver oroa dig för om din partner är extra kreativ – men, ja, håll ett extra öga på personen. Vi kollar på dig, Justin Bieber.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka yrken som innehåller flest psykopater. Man tror att omkring fyra procent av högt uppsatta chefer är psykopater. Och en procent av hela världsbefolkningen har psykopatiska drag.

Ett tips för att vinna en diskussion mot en psykopat är att föra argumentationen via text i mejl eller sms. Då har studier visat att psykopater inte kan slå på sin "charm."

Förresten så kan det även vara bra att kolla upp om din älskling kan kittla sig själv. Det kan finnas risk att denne har lite psykopatiska drag. Just sayin'.

Är du psykopa.. vi menar kreativ?