Den här typen av människor har större risk för att vara psykopater.
Den här typen av människor har större risk för att vara psykopater. - Foto: Pexels

Den här typen av människor har större risk för att vara psykopater

Kändisar i all ära, men...


Så det är alltså därför som skvallerpressen så ofta får gotta ner sig i kändisars missöden. Det visar sig att kreativa personer är psykopater. Eller i alla fall har större risk att vara det.

Forskare vid De La Salle University i Manila, Filippinerna, tror sig ha hitta psykopatiska drag som länkas samman med kreativitet.

Hur kom forskarna då fram till det resultatet? Jo, de undersökte 503 personer genom att testa personerna genom frågor och uppdrag. Däri letade de efter impulsivt risktagande – som ofta ses som ett psykopatiskt drag – och när de riskerna ledde till framgång.

Forskarna berättar:

– Att inte vara hämmad och bara köra rakt på är starkt sammankopplat med den kreativa processen.

Alltså då att för att lyckas i sin kreativitet krävs ofta drag som är liknande drag som psykopater har.

Fortsättningsvis berättar forskarna att kreativitet i sig inte formar en person till att vara mer opålitlig. Utan att det snarare som berättat helt enkelt handlar om att kreativa personer har drag i sig som kan liknas med psykopatiska drag, skriver brittiska Metro.

Nu kanske det inte betyder att du behöver oroa dig för om din partner är extra kreativ – men, ja, håll ett extra öga på personen. Vi kollar på dig, Justin Bieber.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka yrken som innehåller flest psykopater. Man tror att omkring fyra procent av högt uppsatta chefer är psykopater. Och en procent av hela världsbefolkningen har psykopatiska drag.

Ett tips för att vinna en diskussion mot en psykopat är att föra argumentationen via text i mejl eller sms. Då har studier visat att psykopater inte kan slå på sin "charm."

Förresten så kan det även vara bra att kolla upp om din älskling kan kittla sig själv. Det kan finnas risk att denne har lite psykopatiska drag. Just sayin'.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du psykopa.. vi menar kreativ?
Tack för din röst!
Senaste nytt

En häktad för mord i Uppsala i september

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.