Enligt en ny undersökning från RFSU är hela 38 procent av svenskarna missnöjda med utseendet på sitt kön.
1 av 2
Enligt en ny undersökning från RFSU är hela 38 procent av svenskarna missnöjda med utseendet på sitt kön. - Foto: TT
Så att alla kan känna sig stolta över sitt kön.
2 av 2
Så att alla kan känna sig stolta över sitt kön. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

RFSU: Var stolt över ditt kön

Mer än en tredjedel av den svenska befolkningen är missnöjda med utseendet på sitt könsorgan, visar en ny undersökning från RFSU.


En helt ny undersökning från RFSU som heter Kådiskollen visar nu att så många som 38 procent av sveriges befolkning inte är bekväma med utseendet på sitt könsorgan, skriver Metro.

Och nu vill RFSU upplysa om hur ett genomsnittligt könsorgan ser ut för att motverka skadliga stereotyper.

Missnöjet med sitt könsorgan får många överväger att göra korrigerande operationer så som att förminska blygdläpparna eller förstora penisskaftet. Men det är inte säkert att en operation kommer göra saken bättre varnar nu RFSU.


– En operation är ett allvarligt ingrepp. De är aldrig helt riskfria och dessutom är till exempel blygdläppar erogena zoner, de sväller och blir blodfyllda när vi blir kåta och det är skönt med beröring. Med operationer kan ärrvävnad bildas, känsligheten minskar. Operationer som gör penisar grövre kan också minska känseln och behöver göras om årligen, säger Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU.

För många blev det inte heller bättre av operationen eftersom problemet egentligen inte var utseendet på snippan eller snoppen.

Så hur ser då en normal snippa eller snopp ut?

Suzann Larsdotter säger att variationen i storlek mellan penisar är mycket stor, men genomsnittligt är längden på en slak penis 9,16 cm och på en penis med stånd 13,12 cm. Den genomsnittliga omkretsen på en slak penis är 9,31 cm, men 11,66 cm för en med stånd. Dessutom är män ofta mer upptagna med storleken än deras partner.

– Alla föredrar inte en stor och lång penis, olika personer gillar olika, säger Suzann Larsdotter.

Rörande snippor är det vanligt att de inre blygdläpparna är längre än de yttre. De kan också sticka ut en bit, och ofta så är den ena blygdläppen är större än den andra.

Anledningen till att så många svenskar mår dåligt över sina kön tror Suzann Larsdotter beror på att vi får alldeles för lite bekräftelse runt våra kön. Hon ger tipset att ge sin partner fler komplimanger för sitt kön.

– Berätta hur fint eller skönt din partners kön är, som ”vilka vackra blygdläppar!” Men är en penis liten, säg då inte att den är stor utan beröm den kanske för hårdheten istället. Vissa komplimanger behöver vara rimliga för att kännas positiva. Känns det obekvämt att ta orden i din mun – visa istället att du gillar och njuter av könet under sexet. Det kan ha en oerhört stor betydelse, säger Suzann Larsdotter, skriver Metro.

Vill du läsa mer om snippor och snoppar borde du läsa om de här överaskande likheterna mellan könen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du nöjd med utseendet på ditt kön?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.