Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fler unga tjejer börjar röka när de är gravida – av en helt sjuk anledning

- 19/06/2016, 20:28
Flera unga kvinnor börjar röka under graviditeten varnar forskare.
1 av 3

Flera unga kvinnor börjar röka under graviditeten varnar forskare.

TT/JESSICA GOW / SCANPIX

Kvinnorna är rädda för att föda stora barn.
2 av 3

Kvinnorna är rädda för att föda stora barn.

JESSICA GOW / SCANPIX

Och börjar därför röka för att de läst att det minskar barnets vikt.
3 av 3

Och börjar därför röka för att de läst att det minskar barnets vikt.

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Fler unga tjejer börjar med den dödliga ovanan när de blir gravida varnar nu forskare.

Det är forskare i Australien som nu sett ett mönster i unga kvinnors och tonårstjejers beteende under graviditeten. Efter tio år av studier har forskarna nu kommit till slutsatsen att kvinnor börjar röka under graviditeten för att försöka minska vikten hos sitt ofödda barn, rapporterar NZ Herald.

Det handlar om flickor så unga som 16 som är så rädda för själva förlossningen, att de istället väljer att försöka hämma barnets tillväxt. För att slippa föda ett stort barn.

Kvinnorna är så rädda att de också väljer att bortse från de andra konsekvenserna rökning har på fostret. Bland annat den höjda risken för att barnet ska vara dödfött och den ökade risken för astma och allergier.

Forskarna menar att flickorna sätt varningstexten "rökning kan minska vikten på ett foster" på cigarettpaketen och tänkt att det kanske skulle fungera för dem.

Många av dem som börjat säger sig vara så små att rädslan för att föda ett stort barn tog över. Och många av dem hade börjat röka för första gången när de fick veta att de var gravida, skriver NZ Herald.

Tyckte du det här var intressant? Då kanske du vill läsa om den här sjuka frågan som Lizette fick efter att ha haft sex med en kille.