Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny forskning visar: Män och kvinnor har olika gräns för otrohet

- 24/06/2016, 19:40
Otrohet kan ta sig skilda uttryck hos män och kvinnor.
1 av 2

Otrohet kan ta sig skilda uttryck hos män och kvinnor.

TT

Men forskningsresultatet kritiseras.
2 av 2

Men forskningsresultatet kritiseras.

SVENSKA DAGBLADET

Det kan vara klurigt att veta vad som är otrohet och inte, men nu visar en amerikanska studie att könet kan avgöra hur man tänker runt just otrohet.

Det handlar om en amerikansk studie som, utförts på 354 psykologistudenter, som visar att män och kvinnor verkar tänka väldigt olika runt otrohet, skriver GQ.

Båda parter enades om att sex med någon utanför förhållandet var solklar otrohet om förhållandet är monogamt. Men när det gällde kyssar och kramar var det en större gråzon.

Men det studien kom fram till var att män hade en mer fysisk definition av otrohet, där sex och kyssar exempelvis vägde tungt. Medan kvinnor kunde se både fysiska handlingar, men även känslor som otrohet.

– Kvinnor har lättare än män till att identifiera känslomässiga handlingar som otrohet, skriver forskarna till GQ.

En australiensisk sexolog tycker dock att undersökningen är enkelspårig och med svag grund. Hon menar att män visst kan reagera så som den amerikanska studien säger att kvinnor reagerar.

– Män kan också reagera starkt på känslomässig otrohet. Om en kärestan är väldigt uppslukad av exempelvis en ny vän och lägger upp bilder på vad de gör hela tiden kan det leda till svartsjuka hos partner, säger hon till GQ.

Nyheter24 har också skrivit om en kvinna som misstänkte att hennes man var otrogen, och därför satte upp övervakningskameror på hans kontor.

Tror du det finns skillnader mellan män och kvinnors definition av otrohet?