... men med allt som svenskarna räknas som porr har en tredjedel av svenska folket varit otrogna det senaste året.
... men med allt som svenskarna räknas som porr har en tredjedel av svenska folket varit otrogna det senaste året. - Foto: Guo

​Studie visar: Så många av svenska folket är otrogna

En ny studie visar att gränsen för otrohet är högst individuellt – och hur många svenskar som utifrån kriterierna är otrogna.


I RFSUs årliga sexundersökning “Kådiskollen” har 1 062 svenskar i åldern 15-65 år frågats ut om otrohet. Denna har Aftonbladet tagit del av.

En traditionell syn av otrohet är sex. Men var går gränsen för sex i det digitala samhället?

Undersökningen täckte även frågor om webcam-sex, sexhatt, träffa någon man lärt känna via internet, nätflirt, porrsurfande och att dela med sig av intima detaljer. För var gränsen går för otrohet är högst individuellt.

3 procent av de tillfrågade svarade att de har haft en sexuell relation som deras fasta partner inte känt till, och troligen skulle vara obekväm med.

Men hela 32 procent anser att de själva eller deras partner har varit otrogen det senaste året, baserat på vad deltagarna anser är otrohet.

Undersökningen visade nämligen att 6 av 10 anser att sex via webcam eller sexchattande är otrohet. Ungefär hälften anser att en nätflirt räknas som otrohet och en tredjedel att gränsen går när en avslöjar intima detaljer om sig själv.

Även att kolla på porr räknas som otrohet, enligt 13 procent. Av dessa är det dubbelt så många kvinnor som män som anser att porr är otrohet, uppger Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit otrogen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.