Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här är vad som händer med din kropp om du slutar ha sex

- 02/07/2016, 19:58
Om man har en period där man inte får till det så bra så börjar det hända saker i kroppen.
1 av 3

Om man har en period där man inte får till det så bra så börjar det hända saker i kroppen.

TT/memegenerator

Man kan få både problem med kropp och sinne, bli nedstämd och klara stress sämre.
2 av 3

Man kan få både problem med kropp och sinne, bli nedstämd och klara stress sämre.

SVENSKA DAGBLADET/TT Bild

Och dessutom ha svårt att slappna av under sex nästa gång eller få erektionsproblem.
3 av 3

Och dessutom ha svårt att slappna av under sex nästa gång eller få erektionsproblem.

memegenerator

Många känner redan till att sex är bra för kropp och sinne, men vad händer om man slutar ha sex egentligen?

Många studier har visat att sex har en massa fördelar för kroppen, man blir gladare, det frigörs endorfiner, man blir pigg och blir mindre sjuk, skriver Mirror.

Men så finns det ju tillfällen när man kanske inte kan ha, vill ha eller får ha sex. Och sanningen är att även det har konsekvenser för kroppen. Det har läkaren Mark Lawton pratat med Metro UK om. Och här är någa av konsekvenserna han nämnde.

1. Du kan känna dig mer deppig och ha mer ångest

Sex är en utmärkt avstressare i och med endorfinruset som uppstår efter lite mys. Och det ruset kan vara något man tjänar på hela dagen och bidrar till att man känner sig mer harmonisk till vardags.

Om man slutar ha sex så försvinner självfallet den här frisättningen av endorfiner, vilket kan leda till att man känner sig mer stressad och mer nere.

2. Minskad risk för könssjukdomar och urinvägsinfektioner

Att man får minskad risk för könssjukdomar känns ju knappast överraskande med tanke på att det liksom kräver att man ska göra sexuella saker med någon för att få det.

Men något som är mer intressant är att risken för urinvägsinfektion minskar mycket när man slutar ha sex. Sex är nämligen en av de vanligaste orsakerna till urinvägsinfektion. Detta på grund av att fler bakterier kommer i kontakt med urinrörsmynningen under sexet.

Bildkälla

3. Minskad sexlust

Desto mindre sex man har, desto mindre sexlust får man tydligen. När man har sex regelbundet frigörs en massa hormoner i kroppen, som sedan kommer minska i nivå när man slutar.

Män som har mindre sex har exempelvis lägre testosteronnivå än män som har regelbundet sex. Och eftersom testosteron är det hormon som i stor utsträckning styr sexlusten är det inte konstigt att den minskar om man har mindre sex.

4. Erektionsproblem

Sorry, killar. Kopplat till den minskade sexlusten kommer också erektionsproblem för många. Studier har visat att män som har sex mindre än en gång i veckan hade dubbelt så stor chans att ha erektionsproblem.

Bildkälla

5. Vaginan kommer inte bli trängre

Många kan tycka det känns som att vaginan blivit trängre om de inte haft sex på ett tag, men faktum är att det inte stämmer. Det beror istället på att många spänner sig och har svårt att slappna av under sex om det gått ett tag sedan sist.

Men oroa dig inte för mycket, för många försvinner både den minskade sexlusten, erektionsproblemen och spänningarna när man väl hittat någon ny att mysa med, säger Lawton till Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som händer med kroppen om man börjar dricka hett vatten varje dag och vad som händer om du tittar på porr mer än två gånger i veckan.