Personer som är mer generösa får ligga mer enligt två forskningsrapporter.
1 av 2
Personer som är mer generösa får ligga mer enligt två forskningsrapporter. - Foto: Pixabay/Giphy
Det visade sig att de personer som fick mest sex hade en enkel sal gemensamt.
2 av 2
Det visade sig att de personer som fick mest sex hade en enkel sal gemensamt. - Foto: Pixabay

Om du gör den här enkla saken har du förmodligen mer sex än andra

Det verkar som att många som har mycket sex har den här saken gemensamt.


Två separata studier som publicerats i British Journal of Psychology har båda kommit fram till ganska övertygande resultat att det ligger till så att personer som är mer givmilda än andra har mer sex, skriver Metro UK.

I studien fick en grupp män och kvinnor svara på hur mycket välgörenhetsarbete de gjorde och om de skänkte pengar till någon organisation, respektive hur mycket sex de hade.

Undersökningen kom då fram till att heterosexuella kvinnor som gjorde något av detta fick mer uppmärksamhet och ansågs attraktivare, samt att män som gjorde detsamma hade fler sexpartners än andra.

I den andra studien fick en grupp studenter 100 dollar, eller 860 kronor, vardera. De fick sedan tre alternativ: att antingen behålla alla pengar, donera en del av pengarna eller donera alla pengarna.

I den undersökningen visade det sig att desto mer pengar en man skänkte desto fler sexpartners hade han haft. Och för kvinnorna visade det sig att de kvinnor som skänkte mest hade sex oftare än de andra.

Resultatet bekräftar tidigare forskning runt beteenden i jägar- och samlarsamhället. Där har det visat sig att de män som delade med sig av mer kött än andra hade mer sex, skriver Metro UK.

Så det finns inga tvivel på att det finns ett samband mellan sex och givmildhet. Men forskarna vet dock inte hur sakerna egentligen hänger ihop. Är det så att givmilda människor upplevs som mer attraktiva, eller känner människor som redan har mycket sex sig mer givmilda?

Men oavsett hur allt hänger i hop har du i alla fall fått en ny, utmärkt anledning, till att vara mer givmild.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här chefen som måste vara världens bästa chef – han ger nämligen bort 1,2 miljoner kronor till alla sina anställda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du givmild?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.