Måndag 26 Jul
Stockholm

​Forskning visar: Det här beteendet är mycket värre än otrohet

Det finns ett beteende som är värre än otrohet, visar studier.
1 av 3
Det finns ett beteende som är värre än otrohet, visar studier. Foto:
Att inleda en känslosam relation, utan sex, är värre än en sexuell relation, visar studier.
2 av 3
Att inleda en känslosam relation, utan sex, är värre än en sexuell relation, visar studier. Foto: Robert Henriksson / SvD / SCANPIX
Det som stack ut i undersökningen var att 54 procent av de heterosexuella männen ansåg att det var värst med fysisk otrohet.
3 av 3
Det som stack ut i undersökningen var att 54 procent av de heterosexuella männen ansåg att det var värst med fysisk otrohet. Foto: GIPHY

Det kan vara svårt att tro – men ja, det finns något som är värre än otrohet. Åtminstone enligt professor Dr David Frederick.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det kanske är svårt att tro att det finns något värre än otrohet.

Men enligt psykologiprofessorn Dr David Frederick, som arbetar på Chapman University i Kalifornien, gör det faktiskt det.

Frederick ville nämligen undersöka vad som är värst; att vara otrogen med någon sexuellt eller att bli kär i en annan – utan att inleda en sexuell relation, skriver Independent.

Fredericks studie, som gjordes på uppdrag av tidningen Archives of Sexual Behavior, har gjorts på över 60 000 hetero, bi och homosexuella personer.

Studien visade att hela 65 procent av de heterosexuella kvinnorna ansåg att emotionell otrohet var värre än fysisk otrohet.

70 procent av de bisexuella männen, 68 procent av de homosexuella männen och 73 procent av de bisexuella kvinnorna tyckte likadant.

Det som stack ut i undersökningen var att 54 procent av de heterosexuella männen ansåg att det var värst med fysisk otrohet.

Enligt Frederick är det evolutionsteorin som ligger bakom de olika uppfattningarna.

“Den föreslagna förklaringen är att män, till skillnad från kvinnor, riskerar omedvetet att investera i en genetisk orelaterad avkomma” står det i rapporten.

Det kan alltså vara så att män ogillar tanken att inte kunna . Om kvinnor har flera sexuella partners finns det en större chans för graviditet – och att mannen inte är genetiskt släkt med barnet, skriver Independent.

Är det värre med emotionell otrohet?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela