Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De här 10 sakerna ska du aldrig ha i kylskåpet

- 03/08/2016, 16:57 -
Det finns många produkter som inte passar sig att ha i kylen.
1 av 11

Det finns många produkter som inte passar sig att ha i kylen.

TT

Det blir torrt och stelt snabbare i den luftfattiga kylen. För optimal förvaring ska du ha brödet i en brödpåse eller en stängd brödkorg där det är mörkt och torrt.
2 av 11

Det blir torrt och stelt snabbare i den luftfattiga kylen. För optimal förvaring ska du ha brödet i en brödpåse eller en stängd brödkorg där det är mörkt och torrt.

TT

Det här är nog ett vanligt misstag, men faktum är att lök kan ge smak åt andra saker i kylen på ett väldigt oönskat sätt. Ha dem istället på ett torrt, mörkt och välventilerat ställe.
3 av 11

Det här är nog ett vanligt misstag, men faktum är att lök kan ge smak åt andra saker i kylen på ett väldigt oönskat sätt. Ha dem istället på ett torrt, mörkt och välventilerat ställe.

TT

Den behöver samma sorts miljö som vanlig lök, kylen gör absolut ingenting för vitlök heller.
4 av 11

Den behöver samma sorts miljö som vanlig lök, kylen gör absolut ingenting för vitlök heller.

TT

Avokado förvaras bäst i en papperspåse om du inte vill att den ska mogna för fort. Och om du istället vill att den ska mogna fort så är det bara att lägga den bredvid en banan i fruktkorgen.
5 av 11

Avokado förvaras bäst i en papperspåse om du inte vill att den ska mogna för fort. Och om du istället vill att den ska mogna fort så är det bara att lägga den bredvid en banan i fruktkorgen.

TT

Desto kallare tomater är desto mer av sin naturliga smak tappar den. De har som mest smak vid rumstemperatur.
6 av 11

Desto kallare tomater är desto mer av sin naturliga smak tappar den. De har som mest smak vid rumstemperatur.

TT

Honung kan inte bli dålig, bokstavligt talat, så det finns ingen som helst anledning att ha den i kylen, om man inte vill att den ska bli hård.
7 av 11

Honung kan inte bli dålig, bokstavligt talat, så det finns ingen som helst anledning att ha den i kylen, om man inte vill att den ska bli hård.

TT

Så länge de inte är uppskurna så behöver de inte alls ligga och ta upp halva kylen. Men efter att du delat dem är det en bra idé att linda in dem i plastfolie och lägga dem i kylen.
8 av 11

Så länge de inte är uppskurna så behöver de inte alls ligga och ta upp halva kylen. Men efter att du delat dem är det en bra idé att linda in dem i plastfolie och lägga dem i kylen.

TT

Kaffe har en förmåga att dra till sig smak från andra saker i kylen vilket inte direkt känns så fräscht om du inte gillar kaffe med potatisgratängsinslag. Ha kaffet i en lufttät förpackning istället.
9 av 11

Kaffe har en förmåga att dra till sig smak från andra saker i kylen vilket inte direkt känns så fräscht om du inte gillar kaffe med potatisgratängsinslag. Ha kaffet i en lufttät förpackning istället.

TT

Det säger egentligen sig själv, bananer kommer från ett tropiskt klimat och har inget naturligt försvar mot kyla.
10 av 11

Det säger egentligen sig själv, bananer kommer från ett tropiskt klimat och har inget naturligt försvar mot kyla.

TT

Det kan faktiskt vara skadligt att förvara potatisen i kylen eftersom stärkelsen i potatisen då kan förvandlas till socker, vilket kan bilda skadliga kemikalier efter att potatisen är kokt.
11 av 11

Det kan faktiskt vara skadligt att förvara potatisen i kylen eftersom stärkelsen i potatisen då kan förvandlas till socker, vilket kan bilda skadliga kemikalier efter att potatisen är kokt.

TT

Det finns många saker som vi tror ska vara i kylen, men som faktiskt mår bäst av att inte vara där.

"Lägg det i kylen, så håller det längre!" Eller? Nja, det är faktiskt inte helt sant...

Det kan till och med ha en omvänd effekt och skada det som faktiskt ska vara i kylen, eller förlora sin naturliga smak, det skriver The Mirror.

Här är tio av de vanligaste misstagen folk gör när det gäller do's and don'ts i kylen.

1. Bröd

Det blir torrt och stelt snabbare i den luftfattiga kylen. För optimal förvaring ska du ha brödet i en brödpåse eller en stängd brödkorg där det är mörkt och torrt.


2. Lök

Det här är nog ett vanligt misstag, men faktum är att lök kan ge smak åt andra saker i kylen på ett väldigt oönskat sätt. Ha dem istället på ett torrt, mörkt och välventilerat ställe.


3. Vitlök

Den behöver samma sorts miljö som vanlig lök, kylen gör absolut ingenting för vitlök heller.


4. Avokado

Avokado förvaras bäst i en papperspåse om du inte vill att den ska mogna för fort. Och om du istället vill att den ska mogna fort så är det bara att lägga den bredvid en banan i fruktkorgen.


5. Tomater

Desto kallare tomater är desto mer av sin naturliga smak tappar den. De har som mest smak vid rumstemperatur.


6. Honung

Honung kan inte bli dålig, bokstavligt talat, så det finns ingen som helst anledning att ha den i kylen, om man inte vill att den ska bli hård.


7. Melon

Så länge de inte är uppskurna så behöver de inte alls ligga och ta upp halva kylen. Men efter att du delat dem är det en bra idé att linda in dem i plastfolie och lägga dem i kylen.


8. Kaffe

Kaffe har en förmåga att dra till sig smak från andra saker i kylen vilket inte direkt känns så fräscht om du inte gillar kaffe med potatisgratängsinslag. Ha kaffet i en lufttät förpackning istället.


9. Bananer

Det säger egentligen sig själv, bananer kommer från ett tropiskt klimat och har inget naturligt försvar mot kyla.


10. Potatis

Det kan faktiskt vara skadligt att förvara potatisen i kylen eftersom stärkelsen i potatisen då kan förvandlas till socker, vilket kan bilda skadliga kemikalier efter att potatisen är kokt.


Nyheter24 har tidigare skrivit om de här 7 sakerna du aldrig ska värma i mikron.

Brukar du ha någon av de här sakerna i kylen?