Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du har hållit din kaffekopp fel hela livet – så här ska du egentligen bära den

- 13/08/2016, 22:55
Har du också alltid hållit din kaffekopp fel?
1 av 2

Har du också alltid hållit din kaffekopp fel?

TT

Så här ska du egentligen hålla den.
2 av 2

Så här ska du egentligen hålla den.

Achievements in Life Sciences

Har du alltid trott att det där örat på sidan av kaffekoppen är till för att hålla i? Då får du nog tänka om efter det här.

Forskare i Sydkorea har kommit fram till vad som är det bästa sättet att hålla en mugg på för att minimera risken att spilla så mycket som möjligt. Resultatet publicerades i Achievements in Life Sciences skriver Independent.

Och deras resultat visar att vi alla har hållit muggar fel hela våra liv. När man bär en mugg i örat på sidan visade det sig att vi ökar kraften som kaffet rör sig med i muggen. Vilket gjorde att det var extremt lätt att spilla.

Istället rekommenderade de klotekniken för att hålla koppen på ett sätt som minimerar risken att spilla. Det är lite svårt att förklara så ta den här bilden som hjälp för att förstå hur du ska hålla.

Bildkälla: Achievements in Life Sciences

Men det känns som studien inte riktigt är vattentät. Hur blir det exempelvis med varm ånga eller pappmuggar med mjuka kanter?

Ett annat förslag var att gå baklänges eftersom även det ska minska risken att spilla.

– Men det kan ju vara aningen mindre praktiskt, tillägger doktor Han från Korean Minjok Leadership Academy som varit med och tagit fram studien.

Ja... opraktiskt var ju verkligen ordet. I bland gör forskning saker inte enklare, snarare tvärt om.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att du egentligen borde skippa kaffet helt eftersom det helt enkelt inte gör dig pigg visar ny forskning.

Har du hållit din kaffekopp fel hela livet?