Fredag 24 Sep
Stockholm

Här är det nya matteproblemet – som startar krig på internet

Matteproblemet tar internet med storm och folk verkar inte kunna bestämma sig för vad det rätta svaret är.
1 av 3
Matteproblemet tar internet med storm och folk verkar inte kunna bestämma sig för vad det rätta svaret är. Foto: Narjas Zatat/TT
Så här ser den (ganska lätta) kluringen ut.
2 av 3
Så här ser den (ganska lätta) kluringen ut. Foto: Narjas Zatat
Och alla som läst grundskolematte borde klara den.
3 av 3
Och alla som läst grundskolematte borde klara den. Foto: TT

Alla som läst grundskolematte borde klara det här, men ändå bråkar vuxna på internet om vad det rätta svaret är. Så, är smarta – eller dumma?

Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har funnits flera svåra matteproblem som cirkulerat på nätet genom tiderna, men det senaste mattekluringen som blivit en snackis verkar inte så svår, eller?

Det var Latest News India som delade en bild på talet på Linked In tidigare under månaden. Sedan dess har inlägget blivit viralt och delats tusentals gånger, skriver Independent.

På bilden står det "Låt oss se vem som är dum" följt av talet 60 + 60 x 0 + 1 = ?. Svarsalternativen är A. 1, B. 61, C. 122.

Det som är komiskt är att vuxna människor på Linked In inte verkar kunna komma överens om vad det rätta svaret faktiskt är. Det finns en hel del delade meningar.

Bildkälla: Linked In

Bildkälla: Linked In

Vem har då fel här? De som tror A eller de som tror B? Kan du räkna ut det? Klicka på bilden för att se det rätta svaret.

Och fuska inte med din en miniräknare för det kommer ge dig fel svar om du inte skriver in det på rätt sätt. Så ajabaja inget fusk.

Klicka för att visa

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här virala mattekluringen (som är mycket svårare).

Klarade du det?
Tack för din röst!
Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela