Måndag 17 Jan
Stockholm

Ny undersökning visar: Bor du här är du snålast i Sverige

Kommer du från Sveriges snålaste område?
Kommer du från Sveriges snålaste område?. Foto: TV4/TT

"Snåla Smålänningar" har du kanske hört om, men stämmer det verkligen?

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Totalt sett är det få av svenskarna som ser sig som snåla, drygt en av fem svenskar ser sig på det viset visar en undersökning framtagen av Bigbank i samarbete med SIFO.

Undersökningen har gjorts på 1 121 svenskar i åldrarna 15 till 55. Det verkar som att det finns flera faktorer som spelar in i huruvida man uppfattar sig som snål eller inte. Både bostadsort, ålder och inkomst påverkar ens snålhet.

Många tror att det är pensionärer som är de riktigt snåla. Men i själva verket visar det sig att nästan var tredje person i åldrarna 15 till 34 anser sig vara mer snål än andra. Medan bara en av fem i åldrarna 35 till 55 känner samma sak.

Även mellan låg- och höginkomstagare finns stora skillnader. Bara 18 procent av personerna med en inkomst över 30 000 kronor i månaden anser sig vara snålare än andra. Medan bland de som tjänade upp till 18 999 kronor var motsvarande siffra betydligt högre, hela 26 procent.

Men var bor de snålaste svenskarna?

Men var bor egentligen de snålaste snåljåparna någonstans? Faktiskt inte i Småland, även om det är lätt att tro.

Nej, de bor i mellersta Norrland. Där anser sig nästan var tredje person vara snålare än andra. Tvåa kommer så Småland med 28 procent, följt av norra Mellansverige på 25 procent.

Det verkar dock som att Stockholm och Göteborg ligger lika med båda på 23 procent.

De minst gnidna folken hittar vi däremot längst söderut med15 procent snålisar, respektive längst norrut där bara 19 procent är snåla.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att överviktiga personer oftast är generösare än smala enligt ny forskning.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Tycker du att du är snål?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela