Allt fler kvinnor har lesbiskt sex, visar ny studie.
1 av 3
Allt fler kvinnor har lesbiskt sex, visar ny studie. - Foto: L Word/TT
Detta kan bero på samhällets ökade acceptans för bi- och homosexualitet menar forskare.
2 av 3
Detta kan bero på samhällets ökade acceptans för bi- och homosexualitet menar forskare. - Foto: L Word
"Utan strikta samhällsnormer för vad som är sexuellt acceptabelt, känner sig fler amerikaner redo att leva ut sina sexuella fantasier."
3 av 3
"Utan strikta samhällsnormer för vad som är sexuellt acceptabelt, känner sig fler amerikaner redo att leva ut sina sexuella fantasier." - Foto: Blue is The Warmes color

Därför har allt fler tjejer sex med andra tjejer

Allt fler vågar leva ut sina sexuella fantasier. Nu ser forskarna att särskilt tjejer vågar ha sex med andra tjejer.


Har du någonsin fantiserat om att ha sex med någon av samma kön?

Du är långt ifrån ensam. Faktum är att allt fler, dubbelt så många sedan 1990-talet, har börjat ha samkönat sex.

Detta visar en ny amerikansk studie gjord på 30 000 vuxna. Forskarna tror att det beror på att samhällets acceptans för bi- och homosexualitet har ökat och allt fler vågar trotsa heteronormen, skriver Metroxpress.

– Den stora förändringen i syn och beteende har hänt under en 25-årsperiod, vilket är en snabb förändring i den kulturella synen på sex mellan könen, skriver professor Jean Twenge, i studiens slutsats.

Forskarna menar att den ökade individualiseringen och frigörelsen från normer är avgörande faktorer för att samkönat sex har ökat.

– Utan strikta samhällsnormer för vad som är sexuellt acceptabelt känner sig fler amerikaner redo att leva ut sina sexuella fantasier, skriver Twenge.

1990 hade 3,6 procent av kvinnorna haft sex med andra kvinnor, medan 4,5 procent av männen hade legat med andra män. Dessa siffror hade 2014 ökat till 8,7 procent respektive 8,2 procent, skriver Metroxpress.

Vad tror du – har lesbiska eller heterosexuella tonåringar mest sex? Ja, det finns en studie som har ett svar.

Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du eller vill du ha sex med någon av samma kön?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.