Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du också hört att alla stjärntecken har bytt datum? Det är inte sant

- 19/09/2016, 18:33 -
Allt är som det alltid varit.

Allt är som det alltid varit.

Giphy/TT/Emojipedia

Nasa går ut hårt med att de faktiskt sysslar med astronomi och ingenting annat. Så ja.

I maj tidigare i år skrev flera nyhetskällor, däribland brittiska Independent och även Nyheter24, att stjärntecknen inte längre har samma datum som vi alltid trott. Och att allt är NASA:s fel. Det är dock inte alls sant.

Det gick till och med rykten om att det skulle införas ett trettonde stjärntecken utöver att alla stjärntecken bytt plats. Men bara så du har koll – det stämmer inte. Dels så har NASA inget intresse alls för horoskop. Det är astronomi och inte astrologi som myndigheten för luft- och rymdfart sysslar med ju.

Eftersom det hela blev en så stor grej så bestämde sig NASA för att släppa ett kort, men bestämt, uttalande: "Nasa studerar astronomi och inte astrologi". På deras hemsida som riktar sig till barn står det också bestämt att "astrologi är INTE vetenskap", skriver Gizmodo.

Giphy

Om du vill veta varifrån stjärntecknen kommer ifrån så började det för cirka 3 000 år sedan av babylonierna som länkade ihop tecknen med konstellationerna de såg på himlen. Där delades stjärntecknen in i tolv delar. Det fins myter som pratar om ett trettonde stjärntecken, men det valde babylonierna att strunta i, skriver brittiska Metro.

Så uppdelningen ser fortfarande ut som det alltid gjort:

Väduren: 21 mars - 19 april
Oxe: April 20 till 20 maj
Tvilling: 21 maj-20 Juni
Kräftan: 21 juni - 22 Juli
Lejon: Juli 23-22 augusti
Jungfru: 23 augusti-22 september
Vågen: 23 september - 22 oktober
Skorpion: Oktober 23-November 21
Skytten: November 22 - December 21
Stenbock: 22 December - 19 januari
Vattuman: 20 januari-18 februari
Fiskarna: Februari 19-20 mars

Om du ändå är intresserad av astrologi och tror på stjärnornas kraft så kan du antingen kolla vilken typ av bröllop du kommer ha – eller hur du är i sängen – baserat på ditt stjärntecken. Som alltså är samma som du haft hela ditt liv.

Tror du på astrologi?