Allt är som det alltid varit.
Allt är som det alltid varit. - Foto: Giphy/TT/Emojipedia

Har du också hört att alla stjärntecken har bytt datum? Det är inte sant

Nasa går ut hårt med att de faktiskt sysslar med astronomi och ingenting annat. Så ja.


I maj tidigare i år skrev flera nyhetskällor, däribland brittiska Independent och även Nyheter24, att stjärntecknen inte längre har samma datum som vi alltid trott. Och att allt är NASA:s fel. Det är dock inte alls sant.

Det gick till och med rykten om att det skulle införas ett trettonde stjärntecken utöver att alla stjärntecken bytt plats. Men bara så du har koll – det stämmer inte. Dels så har NASA inget intresse alls för horoskop. Det är astronomi och inte astrologi som myndigheten för luft- och rymdfart sysslar med ju.

Eftersom det hela blev en så stor grej så bestämde sig NASA för att släppa ett kort, men bestämt, uttalande: "Nasa studerar astronomi och inte astrologi". På deras hemsida som riktar sig till barn står det också bestämt att "astrologi är INTE vetenskap", skriver Gizmodo.

Giphy

Om du vill veta varifrån stjärntecknen kommer ifrån så började det för cirka 3 000 år sedan av babylonierna som länkade ihop tecknen med konstellationerna de såg på himlen. Där delades stjärntecknen in i tolv delar. Det fins myter som pratar om ett trettonde stjärntecken, men det valde babylonierna att strunta i, skriver brittiska Metro.

Så uppdelningen ser fortfarande ut som det alltid gjort:

Väduren: 21 mars - 19 april
Oxe: April 20 till 20 maj
Tvilling: 21 maj-20 Juni
Kräftan: 21 juni - 22 Juli
Lejon: Juli 23-22 augusti
Jungfru: 23 augusti-22 september
Vågen: 23 september - 22 oktober
Skorpion: Oktober 23-November 21
Skytten: November 22 - December 21
Stenbock: 22 December - 19 januari
Vattuman: 20 januari-18 februari
Fiskarna: Februari 19-20 mars

Om du ändå är intresserad av astrologi och tror på stjärnornas kraft så kan du antingen kolla vilken typ av bröllop du kommer ha – eller hur du är i sängen – baserat på ditt stjärntecken. Som alltså är samma som du haft hela ditt liv.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på astrologi?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.