Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskare: Det här händer om du tar en selfie varje dag

- 25/09/2016, 22:48 -

Psykologiforskare har undersökt vad som händer med människor när de tar en selfie varje dag, och resultatet var överraskande.

En forskningsrapport som publicerades i tidskriften Psychology of Well-Being visar att människor som tar en selfie per dag verkar vara lyckligare, rapporterar Independent.

41 studenter valdes ut för att undersöka hur fotografering och mobiler kan fungera för att minska stress. De fick fylla i ett test om hur de mådde innan testperioden.

De delades sedan upp i tre grupper: en grupp som skulle ta en selfie varje dag, en som skulle ta bilder av saker som gjorde dem glada och slutligen en som tog bilder av saker de trodde skulle göra andra glada.

Under den en månad långa testperioden fyllde de medverkade även i hur de mådde i en mobillapp.

Efter testet kunde forskarna konstatera att samtliga personer mått bättre av den dagliga fotograferingen. Men på helt olika sätt.

För de som tog en selfie om dagen ökade deras självförtroende och hur bekväma det var i sig själva. Något som också sågs på sättet de log noterade forskarna.

De som tog bilder av saker de gillade kände sig mer reflekterande och uppskattade saker mer.

Och den sista gruppen som tog bilder som skulle göra andra glada kände sig lugnare, närmare sin familj och sina vänner vilket resulterade i minskad stress, skriver Independent.

Så det är helt enkelt dags för oss alla att böja fota lite mer helt enkelt!

Nyheter24 har tidigare skrivit om 35 bevis på att kändisar äger nakna selfie-trenden.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Tar du en selfie varje dag?