Professorn Dr Travis Rieder tycker man ska sluta skaffa barn om man vill stoppa global uppvärmning.
1 av 3
Professorn Dr Travis Rieder tycker man ska sluta skaffa barn om man vill stoppa global uppvärmning. - Foto: TT
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: TT

Professorn: Om du vill stoppa global uppvärmning – sluta skaffa barn

Professorn Dr Travis Rieder har mött stor kritik sedan han sa att det enda sättet att stoppa global uppvärmning är att sluta skaffa barn.


Alla är vi rädda för den globala uppvärmningen och förödelsen den kommer leda till. Vi alla behöver ta ansvar för jorden vi lever på. För våra skull, för djurens skull och framtida generationers skull.

Eller så ser man till att det inte blir några framtida generationer.

Akademikern Dr Travis Rieder anser sig nämligen ha kommit fram till en lösning på den globala uppvärmningen, och det är att stoppa den växande populationen. Detta skriver brittiska Metro.

Han tror nämligen att det är anledningen till varför jorden blir varmare.

Dr Rieder hoppas nu att världen ska ställa in sig på en "småfamiljs-etik" som sträcker sig så långt som att medvetet minska fertiliteten. Allt för att motverka klimatförändringarna.

Dr Rieder är professor i filosofi vid Johns Hopkins University och har mötts av kritik efter uttalandet.

För att försvara sig själv har han svarat på kritiken. På påståendet att "klimatförändringarna inte kommer vara så illa" säger han exempelvis att "många kuststäder kommer vara helt under vatten och alla låglänta önationer kommer tvingas överges."

Han fortsatte:

"Hundratals miljoner, om inte miljoner människor, kommer bli klimatflyktingar, eftersom deras hemländer blir obeboeliga."

Många tror att Dr Rieder och andra miljöaktivister med honom hatar barn. Detta menar han inte är sant. Faktum är att han själv har barn.

"Faktum är att jag vill argumentera för att det är mer anti-liv att prioritera att skapa ett nytt över att ta hand om, eller ens inte skada, de som redan finns" säger Dr Rieder enligt Metro.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn eller tänker du skaffa?
Tack för din röst!