rökning
Rökning kan förändra ditt utseende - Foto: Shutterstock

Rökning kan förändra ditt utseende – kolla in dessa bilder

Att rökning skadar ditt inre är inget nytt – men kan du gissa vem av tvillingarna som är rökaren baserat på deras utseende?


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Att rökning påverkar kroppen negativt och till och med dödar är knappast någon nyhet för någon – men ändå röker många.

Ofta försöker antirök-kampanjerna få människor att sluta röka, eller i bästa fall inte ens ta ett första bloss någonsin, genom att fokusera på den inre hälsan så som hjärt- och kärlsjukdomar och lungcancer, skriver Good.

Men rökningens skador syns ju inte bara på insidan. Faktum är att det även syns på ansiktet, håret och tänderna, även om kroppen kan återhämta sig.

På festivalen Twins Day i Twinsburg, Ohio i USA fotade man 79 identiska tvillingpar. Dessa bilder har nu använts för att visa hur rökning förändrar utseendet – för ja, man kan faktiskt se det.

Bildkälla: Wolters Kluwer Health

Tecken i ansiktet hos en rökare är att ögonen är smalare och man har påsar under ögonen. Dessutom har huden mer rynkor och man tappar mer hår, skriver Good.

Bildkälla: Wolters Kluwer Health

Ofta ser rökare äldre ut än icke-rökare.

Bildkälla: Wolters Kluwer Health

För många är rökning ett väldigt känsligt ämne. Nyheter24:s Teodor Stig-Matz säger att han ska flytta utomlands om rökning förbjuds på uteserveringar och i det här landet är det faktiskt helt förbjudet att röka.

/
Röker du?
Tack för din röst!