Enligt forskarna finns det många fördelar med en större bakdel.
Enligt forskarna finns det många fördelar med en större bakdel. - Foto: Flickr/Instagram

Forskare: Kvinnor med stora rumpor är hälsosammare och smartare

En studie säger att det finns många oväntade fördelar med en stor rumpa.


Enligt en forskningsstudie utförd av Oxford Centre for Diabetes, Endocrinology and Metabolism vid Oxford University och Churchill Hospitalsom som undersökt fördelarna med att ha en stor rumpa. Och enligt dem finns det många bra saker med att ha en större bakdel, skriver Independent.

Band annat så visade det sig att kvinnor med stora rumpor var både smartare och hade en mindre risk att drabbas av kroniska sjukdomar.

De ska ha en lägre kolesterolnivå och även producera mer av ett hormon som gör att man kan omsätta socker bättre. Fettvävnaden i rumpan fångar också upp farliga fettpartiklar och motverkar därigenom hjärt- och kärlsjukdomar.

En stor rumpa främjar även hormoner som reglerar vikt och som har anti-inflammatoriska, anti-hjärtfel och anti-diabetes egenskaper.

Dessutom så krävs en viss typ av omega 3-fettsyra för att ha en stor rumpa, men samma omega 3 hänger också samman med högre intelligens genom att de främjar hjärnans utveckling.

Det verkar som att dessa egenskaperna går i arv säger forskarna. Huvudförfattaren bakom studien, Konstantinos Manolopoulos, sammanfattar resultatet med:

– Att ha fett runt rumpan och låren är bra för dig, men fett på magen är dåligt, sägr han till Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att fansen nu undrar om Kim Kardashian opererat sin mest kända kroppsdel och Kissie som hyllar den nya, konstiga rumpträningen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en stor rumpa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.