Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du katt? Det kan göra att du tänker mer på BDSM

- 29/11/2016, 22:34
Din kissemiss kan påverka dig mer än du tror.
1 av 3

Din kissemiss kan påverka dig mer än du tror.

Wikipedia/Pixabay

De kan nämligen få dig att tända på lite hårdare tag i sängen.
2 av 3

De kan nämligen få dig att tända på lite hårdare tag i sängen.

Pixabay

Genom en parasit många katter bär på.
3 av 3

Genom en parasit många katter bär på.

Wikipedia

Enligt forskarna finns ett samband med en parasit hos katter och vad du har för snuskiga fantasier.

Det kanske låter helt galet, men det är faktiskt sant att forskare sett det här sambandet mellan att ha en katt och tända på lite hårdare tag i sängen, det skriver tidskriften Evolutionary Psychology via Metro UK.

Det som forskarna har undersökt är hur en parasit, toxoplasmosis, från katter påverkar mänskligt beteende. Ungefär en tredjedel av alla människor bär på parasiten som smittar genom kontakt med djurets avföring.

Parasiten kan finnas både i hjärnan och musklerna och visar sig vara länkad till personlighetsförändringar hos den som är infekterad. Forskarna fann att personer som hade parasiten uttryckte en mycket starkare lust för BDSM.

Bland annat uttryckte de infekterade "en starkare attraktion för bondage, våld, sex med djur, fetishism och hos män även undergivenhet, våldtäkt och tanken på att bli våldtagen".

Huvudförfattaren bakom studien, som undersökte 36 564 personer i Slovakien och Tjeckien där 741, var infekterade säger att det visar på samband mellan sex och rädsla.

– Vi har lyckats visa att sex-relaterade stimuli och skräck-relaterad stimuli påverkar väldigt liknande delar av hjärnan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 5 personer som berättar varför de har BDSM-sex och vill du se hur mycket du kan om BDSM borde du ta det här quizet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.