Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskar är missnöjda med sexlivet – här är tipsen för att göra det bättre

- 05/12/2016, 07:57
Svenskarna är missnöjda med sitt sexliv.
1 av 4

Svenskarna är missnöjda med sitt sexliv.

TT

Det visar en svensk undersökning.
2 av 4

Det visar en svensk undersökning.

SVENSKA DAGBLADET

Kvinnor är oftast missnöjda för att de inte lyckas få orgasm.
3 av 4

Kvinnor är oftast missnöjda för att de inte lyckas få orgasm.

Giphy

Och män för att de inte har sex tillräckligt ofta.
4 av 4

Och män för att de inte har sex tillräckligt ofta.

Pixabay

Enligt en ny studie är svenskarna missnöjda med sitt sexliv. Experter kommer här med några tips på hur du kan få det bättre i sänghalmen.

Enligt en ny undersökning, genomförd av RFSU under namnet Kondomkollen, är svenskarna missnöjda med sitt sexliv. En majoritet av männen uppger att de har sex för sällan, medan kvinnorna oftast är missnöjda med att inte få orgasm tillräckligt ofta.

TT

Forskare har nyligen kommit fram till att sex ger bättre minne för ett av könen.

Om man jämför med liknande studier som gjorts tidigare så är det nu fler personer som blivit missnöjda med sitt sexliv. I en intervju med SVT säger sexualupplysaren Pelle Ullholm att det kan bero på många saker. Bland annat trötthet, ekonomisk stress och att man "inte tar sig tid" för sex.

Vad är då tipset för att krydda till sexlivet? Jo, genom att skapa rimliga förväntningar och att båda parter anpassar sig på ett sätt som båda vill och går med på.

Giphy

Personer som har en partner har i genomsnitt sex fyra gånger i månaden och den som är singel har sex två gånger i månaden.

Pixabay

– Det finns förväntningar på att mannen alltid ska kunna prestera en erektion och en ejakulation, samtidigt som han ska vara jämställd och omvårdande i hemmet. För kvinnor kan utebliven orgasm leda till minskad lust och om kvinnor ska kunna få orgasm, så är mer klitorisstimulans viktig, säger Suzanne Larsdotter, sexolog och sexualupplysare på RFSU, till SVT.

Hennes tips är att ta sig tid att tänka på sexuella fantasier och att kanske till och med schemalägga när man ska ha sex.

Nyheter24:s sexexpert Malin Nilsson har också flera tips för att hetta till ett tråkigt sexliv – bland annat genom att hitta nya platser att ha sex på.

Glöm inte bort att besöka sektionen Sex & Blandat för mer tips och information för att hetta till sexlivet.

Undersökningen från RFSU:

Varför är du inte nöjd med ditt sexliv?

Inte sex tillräckligt ofta 72 procent
Saknar partner 40 procent
Saknar spänning/variation 23 procent
Saknar lust 17 procent

Vad är orsaken till ett dåligt sexliv?

Stress 24 procent
Bristande sexlust 19 procent
Dålig självkänsla 13 procent
Relationsproblem 10 procent
Familjepussel/barn 10 procent

Är du nöjd med ditt sexliv?