Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur ofta ska du egentligen tvätta din bh? Här är svaret!

- 17/12/2016, 11:48 -

Har du bröst är risken stor att du också använder bh då och då. Men hur ofta ska de små rackarna tvättas egentligen?

Självklart är det olika från bh till bh hur ofta den ska tvättas, men alla måste ju faktiskt tvättas efter att du använt den ett visst antal gånger.

Tidningen Elles bh-expert Jolie Kerr säger att man ska tvätta en bh efter att ha använt den mellan ungefär tre till sex gånger. Men! Viktig att komma ihåg är att försöka undvika att använda samma bh flera gånger i rad – detta ger “resåren en chans att vila”.

Enligt Buzzfeed ska man tvätt bh:n i alla fall efter var tredje användning, då den sitter så nära kroppen och absorberar svett och plockar upp bakterier.

– Om du har på dig en sporttopp och tränar i den svettas du mycket. Då ska du tvätta den innan du använder den nästa gång, säger hudläkaren Joshua Zeichner.

Samma sak gäller tydligen om du har en bygel-bh.

Hur ofta tvättar du din BH?
Hur ofta tvättar du din BH? Bildkälla: Shutterstock

– Om den är upptryckt mot vecket under brösten kan det vara större risk för bakteriansamling och smuts där.

Inte farligt

Men, enligt mikrobiologen Michael Schmidt är det ingen större risk att bli sjuk av bakterier från en bh.

– Om huden är oskadd och man är frisk så är det inga problem, så länge man har hygieniska rutiner.

Men självklart kan det skapa problem om du använder en bh och aldrig tvättar den. Dålig lukt till exempel.

Så, vad kan man lära sig av allt det här? Jo: glöm inte att tvätta dina bh:ar – men du kommer inte dö av att inte göra det.

Ska man egentligen sova naken eller påklädd? Få det definitiva svaret här. Och missa inte den spännande historien om Abbie som hittade ett mystiskt meddelande – i sin snubbes kalsonger.