Söndag 9 Maj
Stockholm

Lyckas du aldrig bli frisk från förkylningen? Då ska du göra det här

Verkar den där envisa förkylningen aldrig gå över?
1 av 3
Verkar den där envisa förkylningen aldrig gå över?. Foto: Pixabay
Då borde du testa det här knepet.
2 av 3
Då borde du testa det här knepet. Foto: Pixabay
Som enligt forskare ska göra att du tar ut färre sjukdagar.
3 av 3
Som enligt forskare ska göra att du tar ut färre sjukdagar. Foto: Pixabay

Är du en av de personer som nästan alltid känner dig snorig och lite småsjuk, här är tipset som kan lösa problemet åt dig.

Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har du redan tagit ut ett par sjukdagar den här vintern och vet att det kommer bli fler? Känner du dig snorig, har ont i kroppen eller bara hängig typ jämt?

Ja, då kanske du är en av de där personerna som aldrig verkar lyckas bli frisk under vintern. Men som tur är så har forskare i Nederländerna kommit på en lösning, det skriver Independent.

Tyvärr är det inte en så trevlig lösning. De föreslår nämligen att du ska ta en kall dusch varje morgon. Japp, en kall.

Undersökningen gjordes på 3 000 personer som alla fick ta en iskall dusch varje morgon i en månad. Och resultatet blev en 29 procentig minskning i antalet sjukdagar hos de som genomgick experimentet, jämfört med deras kollegor.

Testpersonerna sade också att de kände av andra bra biverkningar så som högre energinivå. Men större saker som produktivitet och psykiskt välmående verkade inte förändras.

Forskarna vet dock inte exakt varför de fått det här resultatet. De tror det kan bero på att vissa hormonnivåer påverkas av temperatur eller att det helt enkelt är bra för kroppen att frysa lite på morgonen, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Sara Marie som inte är rädd för att frysa eftersom hon tog den sista strandselfien i 20 minusgrader och hamstern Silky som inte har någon päls och därför fått världens sötaste tröja för att inte frysa.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Brukar du känna dig sjuk ofta?
Tack för din röst!
Kommentera (42)
Kopiera länk
Dela