Att äta med pinnar kan vara en riktigt dålig idé.
1 av 3
Att äta med pinnar kan vara en riktigt dålig idé. - Foto: Pixabay/TT
De kan nämligen påverka både miljön…
2 av 3
De kan nämligen påverka både miljön… - Foto: TT
… och människor.
3 av 3
… och människor. - Foto: Pixabay

Därför ska du genast sluta äta med pinnar

Sluta med en gång.


CNN har satt ihop en lista över dåliga vanor som vi människor har lagt oss till med. En av dessa är tydligen att använda ätpinnar, det skriver Nettavisen.

Men varför? Det kanske verkar som en ganska harmlös vana att ta ett par pinnar till din pad thai eller din sjubitars sushi.

Det är det tyvärr inte. Anledningen är att de asiatiska skogsområdena blir utsatta. Det är så illa att enligt Greenpeace så avverkas hela fyra miljoner träd för att producera 57 miljarder pinnar för engångsbruk – årligen.

Pinnarna behandlas dessutom med en rad olika kemikalier som kan vara skadliga för miljön. Och enligt Amnesty finns det ytterligare problem eftersom många av de arbetare som tillverkar pinnarna arbetar på arbetsplatser utan grundläggande mänskliga förhållanden.

Så om du tidigare tyckt det varit lite töntigt att använda kniv och gaffel till din sushi så kanske det är läge att tänka om nu, skriver Nettavisen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Frankrike nu blir ännu mer miljövänligt och förbjuder den populära engångsprodukten och att du antagligen kokat ditt ris fel hela livet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du äta med ätpinnar?
Tack för din röst!