Forskare: Här är åldern då du börjar förlora dina vänner

- 25/12/2016, 09:51
Efter en viss ålder kommer det bara bli färre vänner.

Efter en viss ålder kommer det bara bli färre vänner.

Flickr

Trodde du att du och ditt kompisgäng kommer hålla ihop för alltid? Sorry, men det verkar inte som det kommer hända.

Har du och dina polare en sjukt tajt relation? Hörs ni hela tiden? Ses ni varje helg? Ja, det kanske är vardag nu, men forskning visar att drömmen om att leva lyckliga i alla sina dagar kommer få ett rätt snabbt slut efter en viss ålder, skriver attn.

Forskarna har kommit fram till att den största antalet sociala kontakter en människa har under sitt liv är vid 25. Det är forskare vid Oxford University som mätt en grupp människors telefonanvändning, och därigenom kommit fram till när i livet människor verkar ha flest sociala kontakter.

Enligt forskarna så kunde man se mönstret att vid 25 så var antalet sociala kontakter som störst, runt 15 stycken i månaden, men direkt efter 25 så minskade det ganska drastiskt, och fortsatte göra det. Sedan stabiliserades det vid 45 för att sedan minska ytterligare vid 55.

Bildkälla

Studien är dock från 2007 och undersökningen mätte bara antalet ringda och mottagna samtal, inte sms eller andra textmeddelanden. Vårt sätt att kommunicera har antagligen förändrats en hel del sedan dess, men resultatet verkar ändå stämma rätt bra idag.

Du behöver dock inte oroa dig allt för mycket, du kommer nämligen inte vara helt ensam vid 55. Utan det verkar snarare som att efter 25 börjar människor i regel släppa många av de lösa sociala trådarna och istället fokusera på en liten grupp med nära vänskapsrelationer istället.

Det verkar även som det skiljer sig mellan män och kvinnor. Kvinnor verkar ha färre vänner men de som de har är de extremt tajta med, medan män har en lite större grupp med mindre nära vänner, skriver attn.

Nyheter24 har tidigare skrivit om åtta anledningar till att du borde ligga med din kompis och flygvärdinnan Olivia som fick en oväntad vän när hon bodde på ett hotell.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du ett nära kompisgäng?